ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/5/21

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Δεν θα απαλλαγούμε από τον κορονοϊό!

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Δεν θα απαλλαγούμε από τον κορονοϊό!

sofokleousin.gr

26/05/2021

 

Παρά τον μειούμενο αριθμό κρουσμάτων, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι δεν πιστεύει ότι η πανδημία του κορονοϊού θα τελειώσει σύντομα, γι αυτό και θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με τους κανόνες υγιεινής και να φοράμε μάσκες.

«Κατά τη γνώμη μου, αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει ποτέ. Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τον ιό, γι 'αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με τους κανόνες υγιεινής και να φοράμε μάσκες. Δεν πρόκειται για δραματική προσβολή των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και δεν προκαλεί μεγάλη ζημιά στους πολίτες. Επιπλέον, η χρήση μάσκας έχει θαυμάσιες παρενέργειες. Βλέπουμε ότι φέτος το χειμώνα δεν είχαμε έξαρση της επιδημίας της γρίπης. Διαπιστώνουμε επίσης ότι υπάρχουν πολύ, πολύ λιγότερες γαστρεντερικές λοιμώξεις. Ακόμα και τα απλά κρυολογήματα έχουν μειωθεί», είπε σε συνέντευξή του στο RTL ο Μοντγκόμερι.

«Όπως και ο ιός της γρίπης, αυτός ο ιός θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό ακόμη. Ο μόνος ιός που ουσιαστικά έχει σχεδόν εξαλειφθεί σήμερα είναι ο ιός της ευλογιάς. Χρειάστηκαν όμως 40 ολόκληρα χρόνια για να επιτευχθεί αυτό και απαιτήθηκε η λήψη μέτρων διεθνώς. Μέτρα όπως είναι ο εμβολιασμός και η καραντίνα», συνέχισε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Γι 'αυτό η πρόληψη είναι τόσο σημαντική. Και η πρώτη πρόληψη είναι ο εμβολιασμός. Η δεύτερη πρόληψη, προκειμένου να στερηθεί ο ιός το έδαφος στο οποίο θα μπορούσε να εξαπλωθεί, είναι τα μέτρα τήρησης της απόστασης», κατέληξε ο Μοντγκόμερι.

Πηγή : RTL

Πηγή: sofokleousin.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews