ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/5/21

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας: Ενώνουμε δυνάμεις για πιο υγιείς πληθυσμούς

 

Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας: Ενώνουμε δυνάμεις για πιο υγιείς πληθυσμούς

moh.gov.gr

16/05/2021

 

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ενώνουμε δυνάμεις για πιο υγιείς πληθυσμούς» θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 και ώρα 12:30, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημόσιας Υγείας (European Public Health Association – EUPHA), η οποία συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Υγείας της Ε.Ε. και υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ Ευρώπης. Στόχος η ενημέρωση του κοινού για κρίσιμα θέματα Δημόσιας Υγείας, καθώς και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων Δημόσιας Υγείας όλης της Ευρώπης.

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας θα ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα 17 Μαΐου 2021. Κάθε ημέρα θα έχει και μια διαφορετική θεματική ενότητα:

· Δευτέρα 17 Μαΐου: «Επικοινωνία της Επιστήμης και της Υγείας»

· Τρίτη 18 Μαΐου: «Νέες προκλήσεις στην Ψυχική Υγεία»

· Τετάρτη 19 Μαΐου: «Η τοπική μας κοινότητα»

· Πέμπτη 20 Μαΐου: «Όλοι για μία Υγεία»

· Παρασκευή 21 Μαΐου: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω»

Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση με το επίκαιρο θέμα της συζήτησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία.

Παράλληλος σκοπός της εκδήλωσης είναι η αποτίμηση και ο προγραμματισμός των στόχων και των δράσεων των νεοσυσταθεισών Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας των Υγειονομικών Περιφερειών, οι οποίες θεσπίστηκαν με το Νόμο 4675/2020, καθώς και οι συνέργειες που δύνανται να αναπτυχθούν με τις υφιστάμενες δομές και με φορείς Δημόσιας Υγείας.

Στον φετινό εορτασμό, 40 χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει την διεξαγωγή περίπου 200 εκδηλώσεων σε 19 γλώσσες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://eupha.org/EUPHW

Πηγή: moh.gov.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews