ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/5/21

Πρόταση για σημαντική ενίσχυση του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης & Καβάλας,


Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021

EKABNews


Πρόταση για σημαντική ενίσχυση του ΕΚΑΒ Θράκης

gnomionline.gr

27/05/2021

 

Οικονομική «ένεση» σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ αιτείται το ΕΚΑΒ, μέσω του ΠΕΠ της περιφέρειας ΑΜΘ

Στην υποβολή πρότασης αίτησης χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και ενίσχυση των υποδομών του,  προχωρά το ΕΚΑΒ Θράκης.

Η πρόταση, που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, θα υποβληθεί προς ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, Παναγιώτη Κουτσουμπελή, «η ενίσχυση, η ανανέωση, ο εκσυγχρονισμός και η συμπλήρωση των αποθεμάτων των υλικών, των μέσων, των αναλωσίμων, αλλά και των υποδομών (ιατρικών, τεχνολογικών, μηχανολογικών και μη) που χρησιμοποιεί το ΕΚΑΒ προς εκπλήρωση της αποστολής του, κρίνεται μια ιδιαιτέρως αναγκαία κίνηση, για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εμπεριέχει από τη φύση της, πολυπαραγοντικά και ταυτόχρονα σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη, τόσο για το ίδιο το σύστημα και τις δομές υγείας της Περιφέρειας, όσο και για την ευρύτερη κοινωνία της.

Εκσυγχρονίζει και βελτιστοποιεί τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΚΑΒ εν μέσω μάλιστα της πανδημίας COVID-19, τόσο προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και των εργαζομένων σε αυτό.

Επιπρόσθετα, με την ικανοποίηση των ανωτέρω αναγκών, βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό και η ικανότητα συνεργασίας του ΕΚΑΒ με τους υπόλοιπους υγειονομικούς σχηματισμούς και φορείς της περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργείται και ένα ανθεκτικό και πρωτίστως αποτελεσματικό περιφερειακό δίκτυο συνεργασίας των υπηρεσιών, των οργανισμών καθώς και των φορέων υγείας και προνοσοκομειακής περίθαλψης προς όφελος των πολιτών της περιοχής (ΕΚΑΒ, 4η Υ.ΠΕ, ΕΟΔΥ, Νοσοκομεία, Κ.Υ. κ.ά).

Παράλληλα, ενισχύει σημαντικά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΚΑΒ, που πλέον λόγω και της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, απαιτείται να υπερβεί κατά πολύ τα επίπεδα επιχειρησιακής ετοιμότητας της προ COVID-19 εποχής, την ίδια στιγμή που καλείται να διαμορφώσει και νέες ικανότητες διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων. (π.χ. σε καταστάσεις πανδημίας / επιδημίας, φυσικών, τεχνολογικών ή ανθρωπογενών καταστροφών, μεγάλων ατυχημάτων)».

Σημειώνεται πως με την αποδοχή και την ικανοποίηση των αναγκών της πρότασης, τα στελέχη και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία του νέου κορωνοϊού COVID-19, με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Την ίδια στιγμή, θα ενισχυθεί σημαντικά η ικανότητα, θα διευρυνθεί το φάσμα των δυνατοτήτων καθώς και το εύρος των υγειονομικών επιχειρήσεων, στις οποίες τα Παραρτήματα ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης & Καβάλας, καθώς και οι Τομείς τους, θα μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά με απόλυτη επάρκεια.

Τέλος, θα ενισχυθεί η συνεργασία και η διασυνδεσιμότητα μεταξύ των φορέων, των οργανισμών και των υπηρεσιών υγείας της περιοχής προς όφελος των πολιτών, καθώς θα οικοδομηθεί ένα ανθεκτικό και προπάντων αποτελεσματικό δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και οργανισμών υγείας.

Συμπερασματικά, με την υλοποίηση όλων των ανωτέρω θα επιτευχθεί ο διττός στόχος της βελτίωσης του επιπέδου της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και της προστασίας της δημόσιας υγείας του πληθυσμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι 3 πυλώνες της ενίσχυσης

Μετά και την καταγραφή της αναγκαιότητας των προς προμήθεια ειδών – ποσοτήτων από τα Παραρτήματα ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, για την ενίσχυση, ανανέωση, εκσυγχρονισμό και συμπλήρωση των αποθεμάτων των υλικών, των μέσων, των αναλωσίμων, αλλά και των υποδομών (ιατρικών, τεχνολογικών, μηχανολογικών και μη), που εκσυγχρονίζει και βελτιστοποιεί τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΚΑΒ, η πρόταση διαρθρώνεται σε τρείς κεντρικούς πυλώνες αναφοράς:

1ος ΠΥΛΩΝΑΣ: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης & Καβάλας σε Ιατρικά Αναλώσιμα (367.151,60 €)

2ος ΠΥΛΩΝΑΣ: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης & Καβάλας σε Υποδομές (1.959.200,00 €)

3ος ΠΥΛΩΝΑΣ: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης & Καβάλας σε Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό (667.802,00 €)

Μετά τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ θα υποβάλει την πρόταση χρηματοδότησης του έργου στο πλαίσιο πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ και το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να εγκρίνει την σκοπιμότητά της.

 Κ.Η.

Πηγή: gnomionline.gr

 About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews