ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/5/21

Κορονοϊός – εμβόλιο: Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς στα παιδιά – Τι ζητούν οι παιδίατροι

 

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός – εμβόλιο: Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς στα παιδιά – Τι ζητούν οι παιδίατροι

healthreport.gr

 

Προβληματισμός για τα εμβόλια κορονοϊού στα παιδιά αλλά και πως θα γίνουν εάν αποφασισθεί να εμβολιασθούν

 

Άνοιξε για τα καλά η συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο για τον εμβολιασμό και των παιδιών για τον κορονοϊό, ενώ στην Αμερική δόθηκε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό τους. Άλλωστε κλινικές μελέτες στον παιδικό πληθυσμό είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό ακόμη και σε βρέφη άνω των 6 μηνών. Παρότι ακόμη υπάρχουν επιφυλάξεις για τα παιδιά, οι επιστήμονες ουσιαστικά αναμένουν το εμβόλιο να χορηγηθεί κάποια στιγμή και στα ανήλικα.

Διαβάστε ΕΠΙΣΗΣ: “Κικίλιας: Πόσοι έχουν εμβολιασθεί μέχρι σήμερα – Σε ποια θέσηβρίσκεται η Ελλάδα στην Ευρώπη”

Τι ζητούν οι παιδίατροι

Δεν είναι τυχαίο ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων με επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους, ζητά εάν αποφασισθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να γίνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό για τα παιδιά, ο κλάδος να συμμετάσχει στην οργάνωση του εγχειρήματος.

 

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν οι εμβολιασμοί, εάν και εφόσον αποφασισθούν από τους παγκόσμιους φορείς να γίνουν στα ιατρεία των παιδιάτρων.

Οι παιδίατροι τονίζουν μάλιστα εμφατικά ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες παιδίατροι «έχουμε την ευθύνη για την παρακολούθηση και τον εμβολιασμό των παιδιών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%».

Ενδεικτικά αναφέρουν: «Στην περίπτωση που η πολιτεία θα αποφασίσει τον εμβολιασμό των παιδιών, θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να μην συμμετέχουμε στην συζήτηση για την οργάνωση και τον εμβολιασμό των παιδιών, μέχρι και την ηλικία των 16 ετών, που σύμφωνα με τον νόμο έχουμε το δικαίωμα να παρακολουθούμε και να εμβολιάζουμε».

Και συνεχίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων: «Για να επιτευχθεί o στόχος του εμβολιασμού των παιδιών θα πρέπει να διερευνηθεί και να συζητηθεί η δυνατότητα εμβολιασμού τους στα ιατρεία των παιδιάτρων».

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κλάδο, το Αμερικανικό FDA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκριναν τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του Sars-Cov2 με το εμβόλιο της Pfizer. Στην Αμερική έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών 12-15 ετών και πιθανότατα θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον και στην Ευρώπη.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews