ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/5/21

ΕΝΕ: Επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με Νοσηλευτές

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με Νοσηλευτές

enne.gr

20/05/2021

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Όπως είναι γνωστό ο οργανισμός του Εθνικού Κέντρου Αμέσου Βοηθείας (ΕΚΑΒ) προσδιορίζεται από τις διατάξεις του ΠΔ 376/1988, όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις που υπέστη από το ΠΔ 348/1996.

Έκτοτε έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά την διάρκεια του οποίου έχουν μεταβληθεί οι πραγματικές συνθήκες λειτουργίας του ΕΚΑΒ και η έκταση των υπηρεσιακών του αναγκών, με άμεσο αντίκτυπο και στις ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό. Ενδεικτικώς μνημονεύουμε και την τρέχουσα πανδημία, που εξακολουθεί να θέτει σε επίπονη δοκιμασία ολόκληρο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο αυτό βασίμως υποστηρίζεται, ότι ο αριθμός των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων Νοσηλευτών δεν είναι ικανοποιητικός και υπολείπεται σημαντικά του αναγκαίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και ταυτόχρονα απόδειξη του ανωτέρω ισχυρισμού αποτελεί το γεγονός, ότι καθημερινά οι διασώστες εκτελούν πράξεις αρμοδιότητας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και εν γένει των Νοσηλευτών, υπεισερχόμενοι στον κύκλο των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να γίνεται εισέτι ανεκτό, δοθέντος ότι αποτελεί μια ευθεία καταστρατήγηση των κείμενων διατάξεων και μια εν τοις πράγμασι αναίρεση της θεμελιώδους διάκρισης των δημοσίων υπαλλήλων σε κλάδους και κατηγορίες με βάση τα τυπικά τους προσόντα, που προσδιορίζουν εν πολλοίς και τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Η μόνη ρεαλιστική λύση για την άρση του αδιεξόδου είναι η άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων Νοσηλευτών και παράλληλα η αύξηση των προβλεπομένων οργανικών θέσεων Νοσηλευτών, ώστε ο τελικός – συνολικός αριθμός αυτών να ανταποκρίνεται και να αντιστοιχεί στις πραγματικές υπηρεσιακές – επιχειρησιακές ανάγκες του ΕΚΑΒ. Ως πλέον εύλογη θεωρούμε την αύξηση των εν λόγω θέσεων σε ποσοστό 50%.

Αναμένοντας για τις δικές σας ενέργειες, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε 

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας 

Δημήτριος Σκουτέλης                             Τζαννής Πολυκανδριώτης

 

Πηγή: enne.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

8 σχόλια :

 1. Ας τολμήσουν να έρθουν στο ΕΚΑΒ και θα φάνε καλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εδώ έχει μόνιμο πόλεμο δεν είναι ΤΕΠ να παίρνουν μόνο αίματα για εργαστηριακά!!!!Αναρωτήθηκαν ποτέ αυτοί οι κύριοι που βγάζουν τις ανακοινώσεις πως είναι να σταματάς μια μαζική αιμορραγία η να προσπαθείς να ανατάξεις μια ανακοπή?
  ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να είναι διακριτοί οι ρόλοι μας. Αλλο το αντικείμενο του διασώστη και άλλο του νοσηλευτή η της νοσηλεύτριας!!!!
  Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας με ολο τον επαγγελματισμό που μας διακατέχει.ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

  Τσίμας Νίκος.
  ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλα τα λες αλλα ενα πραγμα εχουν πτυχιο πανεπιστημιακηε εκπαιδευσης εμεις εδω τι εχουμε ς δευτεροναν εχεις απει ποτε εξωτερικο ειδικα αμερικη αυστραλια εκει οι paramedics κανουν 4 η 5 χρονια πανεπιστημιακης εκπαιδευσης κανουν και φαρμακολογια δινουν φαρμακα με νομοθετικο πλαισιο και βεβαια διασωληνωνουν οχι με λαρυγκικη μασκα και βαζουν την υπογραφη τουσ οταν κανουν πραξεις που εδω τισ κανουν γιατροι και βεβαι αξιολογουνται αναλογα ανα δυο χρονια οπως και οι νοσηλευτες επειγοντν η αλλοι RN REGISTERED NURSES oπουεκτοσ φλεβοκενυησης διασωληνωνουν περιστατικα και οχι βεβαια νεκρο αλλα εχω δει να διασωληνωνουν status epilepticu κατ εντολην του επειγοντολογου γιατρου εμεισ εδω τι κανουμε και νομοθετικο πλαισιο να υπηρχε τι θα καναμε οι περισοτεροι;

   Διαγραφή
 2. χα χα έχετε πλάκα αλλά είναι και λυπηρό, σας πειράζει επειδή είναι καλύτερα καταρτισμένοι από εσάς, αυτό είναι όλο. Αν έχετε τα ούμπαλα πηγαίνετε να σπουδάσετε, πηγαίνετε να μορφωθείτε στο αντικείμενο που αγαπάτε, να τους ξεπεράσετε εγώ αυτο σας εύχομαι και όχι να τους χαρακτηρίζετε ως αδερφές . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αδερφέ παρερμήνευσες μάλλον κάτι (αλλά όποιος έχει την μύγα-μυγιάζεται)
  καταρχήν είναι σημαντικό να ξέρεις μέχρι που φτάνει το χέρι σου, είναι αλλο να κολυμπάς στήν σιγουριά της πισίνας του κολυμβητηρίου και άλλο μεσοπέλαγα μόνος ή με το ταίρι σου επίσης η ασέβεια-αχαριστία-δολοπλοκία-ανεντιμότητα είναι χαρακτηριστικά των ΄΄αγενών΄΄ ανθρώπων επίσης επίσης εαν ξέρεις απο ποδόσφαιρο (αντρικό άθλημα) ο καθένας έχει την ανάλογη θέση στην ομάδα με τα ποσόντα του και ο σκοπός είναι η νίκη (το ιδιο ισχύει και στο σύστημα υγείας), αυτά τα λίγα μαθήματα για αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ διεκδικητή έπρεπε να ανήκεις στο υπουργείο αθλητισμού για κολύμπι, για μπάλα και για ψάρεμα είσαι μόνο. Μάλλον είσαι σε λάθος Υπουργείο. Αν θέλεις να είσαι στο υγείας, στρώσε τον ποπουδάκο σου να διαβάσεις

   Διαγραφή
 4. Μικρή μου ασημαντότητα για να γίνεις διασώστης-πλήρωμα ασθενοφόρου πρέπει να αρχίσεις από το να αντιλαμβάνεσαι ότι άλλο είναι να βλέπεις και άλλο να κοιτάς, μετά να σκέφτεσαι ως Ελλην άνθρωπος και μετά το εύκολο να εκπαιδευτείς, λίγα κιλά φιλάδες διάβασες και νομίζεις ότι ξύπνησες;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το γεγονός ότι και η νοσηλευτική (οπως και άλλες σχολες) βγάζουν σωρηδόν νοσηλευτές/τρεις, δεν σημαίνει ότι θα κάνουν διάσωση.. ουτε βεβαίως οι διασώστες θα κάνουν νοσηλεία!!
  Και εν πάση περιπτώσει το αν και ποσο διάβασε καποιος, αφορά την ιδιότητά του.
  Και μιας και ξέρετε απ'όλα εσείς οι νοσηλευτές, γιατί δεν χώνεστε και στους γιατρούς?? Σίγουρα από αυτους θα ξέρετε περισσοτερα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews