ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/5/21

ΠΟΠ ΕΚΑΒ: Αναβαθμίζεται ο Ρόλος του ΕΚΑΒ

 

Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

EKABNewsΑναβαθμίζεται  ο Ρόλος του ΕΚΑΒ

Τα τελευταία χρόνια  συντελείται  ουσιαστική  αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΑΒ και των παρεχόμενων από αυτό υπηρεσιών στους πολίτες της χώρας

Είναι πολύ σημαντικό για το σύνολο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ αυτό που σήμερα συμβαίνει στην υπηρεσία μας

Είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες της χώρας μας να απολαμβάνουν τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του  ΕΚΑΒ 

Ως φορέας πρότασης του συγκεκριμένου προγράμματος εκφράζουμε την   ικανοποίηση μας, που ο Υπουργός Υγείας κ Βασίλης Κικίλιας αναγνωρίζοντας την άμεση αναγκαιότητα και την επιτακτική ανάγκη προχωρά στην πλέον ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που παρέχουν οι Διασώστες Του ΕΚΑΒ στους πολίτες της χώρας μας

Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση μας  που ο Υπουργός όχι μόνο «άκουσε» τις προτάσεις των εργαζομένων–τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας  ,  αλλά αναλαμβάνοντας τις κατάλληλες  πρωτοβουλίες προχώρα και στην υλοποίηση της άμεσης αναβάθμισης όλων των Διασωστών του ΕΚΑΒ,  μέσα από το πρόγραμμα «Δράσης Ανάπτυξης Δραστηριοτήτων του ΕΚΑΒ»  ένα κομβικό πρόγραμμα για το μέλλον της υπηρεσίας και των συναδέλφων μας

 • Ένα πρόγραμμα που Αναβαθμίζει τους Εργαζομένους του ΕΚΑΒ
 • Ένα πρόγραμμα που Αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στους πολίτες τις χώρας μας
 • Ένα πρόγραμμα που Αναβαθμίζει   τις παρεχόμενες Υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στους Επισκέπτες της χώρας

Ένα πρόγραμμα που βάζει τις βάσεις για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας τόσο στην Ελληνική Κοινωνία όσο και Πανευρωπαϊκά και αναγνωρίζει τις ήδη αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχουν οι διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Συνεχίζοντας πιο πίσω  και στο 2019  η Υπηρεσίας μας έκανε ένα τεράστιο άλμα αναβάθμισης, ένα Άλμα που «ακούει» στην Συγχώνευση του ΚΕΠΥ με το ΕΚΑΒ .Μια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια Β και του Προέδρου της Υπηρεσίας μας κ. Παπαευσταθίου Ν. Με την πρωτοβουλία αυτή που όλοι οι εργαζόμενοι χαιρετίσαμε, το ΕΚΑΒ πλέον προχώρησε πραγματικά στο ρόλου που του ανήκει στην Ελληνική Κοινωνία.

Ενα ρόλο απόλυτα συνυφασμένο με το έργο  του, που δεν είναι άλλο από την αναβαθμισμένη παροχή Επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στου συμπολίτες μας

Δεν πρέπει να παραλείψουμε πως το 2015 μετά από προτάσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και έγκριση του  τότε Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού Α. προχώρησε και εκδόθηκε η πολυπόθητη Αδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος , μια άδεια που αναγνώρισε  ουσιαστικά των ρόλο των Διασωστών του ΕΚΑΒ στην Ελληνική Κοινωνία.

Φυσικά έχουν πολλά ακόμη να γίνουν και αναμένουμε την επίσης θετική τους έκβαση όπως

 • Την ένταξη των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στα βαρέα & ανθυγιεινά
 • Την μονιμοποίηση όλων των Eπικουρικών Συναδέλφων στο ΕΚΑΒ 
 • Την ένταξη της ειδικότητας των Διασωτών Στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
 • Την ορθολογική χορήγηση της Δαπάνης για την 24ωρη ετοιμότητα των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
 • Το ειδικό μισθολόγιο για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ
 • Το ειδικό Συνταξιοδοτικό των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Συνεχίζοντας το δύσκολο λειτούργημά μας ως εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής τόσο στην Πανδημία του covid-19 όσο και σε όλα τα επείγοντα περιστατικά που συμβαίνουν στους συμπολίτες  μας, αγωνιζόμαστε και ευελπιστούμε πως η κυβέρνηση. θα σταθεί δίπλα μας και θα προχωρήσει στην ικανοποίηση και των υπόλοιπων βασικών μας αιτημάτων. 

Ο Αγώνας Συνεχίζεται

Με εκτίμηση

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Πηγή: popekab.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. Καλό θα είναι, πριν γράψουμε κάποιες λέξεις, να ξέρουμε τη σημασία τους.
  Γι αυτό υπάρχει και η Βικιπαίδεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποια αναβάθμιση συνάδελφοι συντεληται. Στα 23 χρόνια που δουλεύω στο ΕΚΑΒ ενα προγραμμα εκπαίδευσης έγινε και εσείς πανυγηριζεται για το ΘΑ γίνει. Ποια αναβάθμιση με τις ΚΙΜ του 1997 στην Θεσσαλία (δεν ξέρω αλλου) για επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου όταν το ΤΕΤΡΑ θεωρείται ξεπερασμένο, τηλεϊατρική μονο για την Κρήτη για πανω απο δυο δεκαετιες με απλά ασθενοφόρα FIAT του 2000 στην (Θεσσαλία παλι). Ας δούμε πρωτα κάτι. ΥΓ (τις πλακετες αλλου τις δώσατε, εδώ ο Κικίλιας βάζει πλατη)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews