ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/5/21

Η απάντηση Β. Κοντοζαμάνη στην Ερώτηση Α.Πουλά για την έμπρακτη αναγνώριση των υγειονομικών στη μάχη κατά της πανδημίας, Βίντεο

 

Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης

Εξετάζουμε τις δυνατότητες τις οποίες έχουμε…. Σκοπός μας είναι, η επιβράβευση να είναι ουσιαστική…. Όλοι αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού… Περιμένουμε τα πορίσματα της πειτροπής για τα ΒΑΕ..... Πρέπει το προσωπικό να πάρει τις άδειες του…και αυτό το κάναμε..! 


Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή

«Αναγνωρίστε επιτέλους έμπρακτα την προσφορά των υγειονομικών στη μάχη κατά της πανδημίας»

Την καταβολή επιδόματος (μπόνους) στο υγειονομικό προσωπικό ως ελάχιστη έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας ζήτησε ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Πουλάς κατά τη διάρκεια της τοποθέτησή του τόνισε ότι το μόνο που έκανε η κυβέρνηση καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας ήταν να «στίβει» το υπάρχον υγειονομικό προσωπικό από τις δυνάμεις του, ενώ δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια στην κατεύθυνση της της στήριξης, της θωράκισης και της ενίσχυσής του.

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  δεν δίνει καμία συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημά για το πότε, πως και σε ποιους υγειονομικούς θα δώσει επίδομα όπως αφήνει κατά διαστήματα να εννοηθεί και αρκείται στα συγχαρητήρια, στα χειροκροτήματα και στα κούφια λόγια.

Ο κ. Πουλάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι χρειάζονται πολλά παραπάνω μέτρα στήριξής του υγειονομικού προσωπικού από ένα συμβολικό βοήθημα το οποίο φυσικά και θα είναι χρήσιμο και ευπρόσδεκτο και επανέλαβε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για:

  • την ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και την εργασιακή εξασφάλιση του εκτακτου υγειονομικού προσωπικού
  • την άμεση ένταξή των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • τη βελτίωση των χαμηλών μισθών τους
  • την επαναφορά της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών
  • την πληρωμή των εφημεριών που πραγματοποιούνται καθ’ υπέρβαση του 15%
  • την αναγνώριση των θανάτων των υγειονομικών από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα

Κλείνοντας, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι είναι χρέος της Πολιτείας να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και κατ’ επέκταση καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες υγείας για τους πολίτες.

«Αναγνωρίστε επιτέλους έμπρακτα την προσφορά των υγειονομικών στη μάχη κατά της πανδημίας»

Ανδρέας Πουλάς

18 Μαΐ 2021
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews