ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/5/21

Διασώστες ΕΚΑΒ: Πάσχα στο καθήκον όπως κάθε μέρα...

 

Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Διασώστες ΕΚΑΒ: Πάσχα στο καθήκον όπως κάθε μέρα...

ilialive.gr

3/5/2021

 

Για κάποιες δουλειές, αργία δεν υπάρχει. Χριστούγεννα, Πάσχα, εθνικές εορτές, αυτές οι κατηγορίες εργαζόμενων βρίσκονται εκεί που το το καθήκον προστάζει.

Όπως οι διασώστες του ΕΚΑΒ που τον τελευταίο χρόνο σηκώνουν ένα αβάσταχτο βάρος εν μέσω πανδημίας και όπως κάθε άλλη μέρα έτσι και χθες Κυριακή του Πάσχα ήταν πανέτοιμοι για να ανταποκριθούν όπου υπήρχε ανάγκη.

Ο Χρήστος Κουλής και ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος μίλησαν για το Πάσχα στο καθήκον…

 

Ο διασώστης πληρώματος ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Πύργου, Χρήστος Κούλης, εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια, ως επικουρικός για την κάλυψη των ασθενοφόρων. “Οι συνθήκες είναι δύσκολες δεν υπάρχουν αργίες και γιορτές για εμάς. Όπως και για όλο τον κόσμο έτσι και για εμάς η κατάσταση που ζούμε αυτές τις μέρες είναι δύσκολη. Για εμάς είναι τιμή που εργαζόμαστε μέσα στις γιορτές, δεν στεναχωριόμαστε που βρισκόμαστε μακριά από τις οικογένειές μας, θέλουμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο και αυτό το σέβονται και οι οικογένειές μας που λείπουμε, ακόμα και τα παιδιά μας καταλαβαίνουν ότι λείπουμε για να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο. Είμαστε παρόντες όλες τις ώρες 365 ημέρες το χρόνο, απλώς το τελευταίο διάστημα με τον κορονοϊό αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις, είδαμε μπροστά μας νέους ανθρώπους σε δύσκολες στιγμές. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει αν δεν το ζήσει. Εμείς που είμαστε στην πρώτη γραμμή, μπαίνουμε μέσα στις μονάδες και βλέπουμε πως είναι η κατάσταση. Τώρα που είμαστε προς το τέλος όλης αυτής της κατάστασης και ευελπιστούμε να τελειώσει επιτέλους αυτή η πανδημία, θα ήθελα να κάνω μία έκκληση στον κόσμο, να μην φοβηθούν τον εμβολιασμό, να εμβολιαστούν όλοι για το κοινό καλό, γιατί είναι πολύ δύσκολο και στενάχωρο να βλέπεις ακόμα και νέους ανθρώπους σε άσχημη κατάσταση” σχολίασε ο κ. Κουλής.

 

“Πέρα από τον εμβολιασμό πρέπει και να προσέχουμε όμως όλοι, ξέρω ότι είναι δύσκολο, σε όλους έχει λείψει η ελευθερία ακόμα και η αγκαλιά με τα παιδιά μας. Εμείς που έχουμε μικρά παιδιά δεν τα αγκαλιάζουμε ακόμα και αν αυτό μας στοιχίζει. Ας σεβαστούμε όλοι τους ηλικιωμένος, τους παππούδες, έτσι ώστε του χρόνου οι γιορτές να μας βρουν όλους μαζί και αγκαλιασμένους. Ας δείξουμε όλοι λίγη υπομονή ακόμα, πιστεύω ότι είμαστε στο τέλος και γρήγορα θα έρθουν καλύτερες ημέρες” συμπλήρωσε.

 

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Πύργου Νίκος Αλεξανδρόπουλος από την πλευρά του δήλωσε πως “… είναι δόξα και τιμή για εμάς σήμερα και να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια σε αυτή την πανδημία. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος χρειάζεται αρκετή βοήθεια. Εμείς το βλέπουμε καθημερινά, το συναντάμε καθημερινά σε σπίτια, είναι πολύ δύσκολο να καταλήγουν κάποιοι οι οποίοι είναι εκτός χώρου. Το πως εμείς βλέπουμε το φόβο του κάθε ανθρώπου που πηγαίνουμε να τον διακομίσουμε σε κάποιο νοσοκομείο και μας λέει ότι θα βγω, θα γίνω καλά, θα περάσει, πότε θα δω τα παιδιά μου; Αυτές είναι στιγμές που εκείνη την ώρα όποια ψυχολογία και να έχεις θα λυγίσεις. Άλλες φορές προσπαθούμε να το κρατήσουμε, άλλες φορές όμως μας βγαίνει αυθόρμητα. Καλό είναι όλος ο κόσμος να προσέχει, να λαμβάνουμε τις προφυλάξεις μας και να εμβολιαστούμε. Αυτό είναι το σημαντικότερο για όλους μας. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή τα κρούσματα ανεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα. Μέχρι στιγμής ελέγχεται. Γενικότερα όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή και μέτρα ασφαλείας προκειμένου να συνεχίσουμε”… σημείωσε.
Πηγή: ilialive.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews