ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/5/21

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες άλλες δημόσιες υπηρεσίες εξετάζονται για το εμβόλιο του κορονοϊού μετά την Πυροσβεστική και τους ΥγειονομικούςΠαρασκευή, 21 Μαΐου 2021

EKABNews


Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες άλλες δημόσιες υπηρεσίες εξετάζονται για το εμβόλιο του κορονοϊού μετά την Πυροσβεστική και τους Υγειονομικούς

healthreport.gr


Τι σχεδιάζεται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σχεδόν βέβαιον θεωρείται ότι από τον Σεπτέμβριο οι υγειονομικοί θα υποβληθούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό. Άλλωστε ξεκάθαρα πια η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν μπορούν οι υγειονομικοί να περιθάλπουν ασθενείς και να κινδυνεύουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι ασθενείς τους. Διαβάστε ΕΔΩ: Πόσοι γιατροί και νοσηλευτές εμβολιάσθηκαν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Βέβαια στην περίπτωση που μέχρι τον Σεπτέμβριο εφευρεθεί μία νέα θεραπεία, ή ένα νέο εμβόλιο είναι πιθανό τα σχέδια της κυβέρνησης να τροποποιηθούν.

Μέχρι τότε όμως, ακόμη και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημειώνει ότι «Όλα αξιολογούνται και εξετάζονται» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.


Εξάλλου ήδη στην ΕΜΑΚ ο εμβολιασμός έχει γίνει υποχρεωτικός ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να προκαλούνται, με άνδρες του Σώματος να προσφεύγουν και στη Δικαιοσύνη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ποιες υπηρεσίες εξετάζονται

Στο μεταξύ ήδη στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν πέσει στο τραπέζι κι άλλες ομάδες εργαζομένων που μπορεί να πρέπει να εμβολιασθούν υποχρεωτικά από τον Σεπτέμβριο ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα η χώρα να μπει σε νέο κύκλο διασποράς και πιθανώς και σε νέο lockdown εάν υπάρξει κι άλλο κύμα της πανδημίας, κάτι που θεωρείται σφόδρα πιθανό.

Πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι ήδη συζητείται το θέμα των εκπαιδευτικών οι οποίοι βέβαια σε μεγάλο βαθμό έχουν εμβολιασθεί εθελοντικά. Στόχος είναι να προστατευθεί η ομάδα των εκπαιδευτικών αλλά και να μην υπάρχει διασπορά στη μαθητική κοινότητα που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα. Άλλωστε μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών είναι μεγάλης ηλικίας και υπάρχουν φόβοι για σοβαρή νόσηση.


Από την άλλη πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στη συζήτηση είναι και οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν και έρχονται σε επαφή με πολίτες.

Είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται ώστε και ο δημόσιος τομέας να έχει αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού και να μην υπάρχει διασπορά σε πολίτες που μεταβαίνουν στις δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews