ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/5/21

Κορονοϊός: Τι είναι και γιατί τρομάζει τους ειδικούς η ινδική μετάλλαξη

 

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Τι είναι και γιατί τρομάζει τους ειδικούς η ινδική μετάλλαξη

healthreport.gr

 

Τι λέει ο ΠΟΥ και κορυφαίοι επιστήμονες

Η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού, γνωστή και ως B.1.617, ταξινομήθηκε πρόσφατα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως παράγοντας παγκόσμιας ανησυχίας.

Όπως εξηγεί ο ειδικός Dr. Shahid Jameel, διευθυντής της Σχολής Βιοεπιστημών Trivedi του Πανεπιστημίου Ashoka, η ινδική παραλλαγή B.1.617 είναι ένα στέλεχος του νέου κορονοϊού που φέρει δύο σημαντικές μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα την οποία χρησιμοποιεί ο νέος κορονοϊός για να προσκολλάται στα ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει.

 

Μάλιστα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί μία μορφή της παραλλαγής B.1.617, που πρωτοεντοπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι μια πιο πρώιμη μορφή είχε ανιχνευθεί τον Οκτώβριο του 2020.

 

 

Πόσο συμβάλει στη διασπορά του κορονοϊού

Το ερώτημα αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Εν τούτοις, η έκταση των νέων λοιμώξεων στην Ινδία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα υποδηλώνει ότι μία παραλλαγή επικρατεί της όποιας ανοσίας έχει επιτευχθεί με τη φυσική λοίμωξη, εκτίμησε ο Dr. Christopher Murray, καθηγητής Επιστημών Μετρήσεων Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. «Αυτή μπορεί κάλλιστα να είναι η ινδική μετάλλαξη», είπε.

Πόσο προστατεύουν τα εμβόλια από την ινδική μετάλλαξη;

Ο κυβερνητικός οργανισμός Public Health England ανακοίνωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η ινδική μετάλλαξη τα καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά.

«Δεν διαθέτουμε κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι δεν είναι αποτελεσματικά τα διαγνωστικά τεστ, οι θεραπείες και τα εμβόλιά μας. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», τόνισε η επιδημιολόγος Dr. Maria Van Kerkhove, επικεφαλής της Μονάδας Αναδυόμενων Ασθενειών & Ζωονόσων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews