ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/5/21

Αργεί η ανάσταση

 

Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου 2021

EKABNews

 

Αργεί η ανάσταση

tvxs.gr

 

Η πρωτοβουλία της Μέρκελ για ενιαία ευρωπαική στάση στο θέμα προμήθειας εμβολίων, κατά το φθινόπωρο, στην Ελλάδα εμφανίστηκε ως: Τα εμβόλια θα σας σώσουν, κατόπιν ενεργειών μου! Το χειρότερο ήταν ότι χρησιμοποιήθηκε η πολιτική παράσταση «γλυκοχάραμα των εμβολίων» κατά τον ίδιο αυτοκτονικό τρόπο με το «ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης» του Ιουνίου.

Επικράτησε η οικονομίστικη λογική, αφού  το πρόβλημα λύθηκε, προς τι τα περιττά  έξοδα; Το αποτέλεσμα ήταν πέντε μήνες μετά την άφιξη του εμβολίου (Δεκ 2020), η χώρα να κινδυνεύει με τετραπλασιασμό των νεκρών που είχε προ εμβολίου. Κατά την V day, την ιστορική ημέρα με τον πρώτο εμβολιασμό  όχι μόνο για την Βρετανία αλλά για όλη την ανθρωπότητα (8/12), η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ανέφερε 3194 νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας. Τώρα πάμε για 12.000.

«Γκραν σουξέ» αλλά το κατάπιαμε, μη φανούμε κι ως επιχαίροντες τυμβωρύχοι…

Μόλις όμως έγινε σαφές ότι η ΕΕ της Ούρσουλα και του Μαργαρίτη αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και καθυστέρησε σημαντικά, τότε βάλανε όπισθεν. Τι φταίει ο Μωυσής, ο «κατόπιν ενεργειών μου», αν στις Βρυξέλλες κοιμούνται όρθιοι;

Ας μην φανούμε μίζεροι, ούτε με την ελπίδα ούτε με την Ευρώπη, εξαιτίας του Μωυσή.

Ήρθαν τα εμβόλια και οι «άρχοντες» αυτού του τόπου, απόγονοι όχι της ιπποσύνης των Τευτόνων αλλά των κατσικοκλεφτών της Αρβανιτιάς, ορμήξανε ξεδιάντροπα. Κι όχι μόνο υπουργοί και καναλάρχες αλλά και βοηθοί, σόγια, υπάλληλοι των υποτιθέμενων opinion makers με τις selfies!

Δεν βαριέσαι, ανθρώπινες αδυναμίες, ας μην το κάνουμε θέμα και φανούμε λαικιστές.

Στην συνέχεια άρχισε, κατά συστηματικό τρόπο, η ληστεία εμβολίων μετά φόνου! Χιλιάδες περιστατικά ανά την Ελλάδα, κλοπής στην σειρά των εμβολιασμών που άφησαν τα κορόιδα να περιμένουν ανεμβολίαστα. Και μετά να κολλάνε, να διασωληνώνονται, να πεθαίνουν σαν τα σκυλιά εκτός ΜΕΘ και επιπλέον να τους κουνάνε και το δάκτυλο οι υπεύθυνοι ότι φταίνε που δεν … πρόλαβαν.

Σφίξανε τα δόντια οι αξιοπρεπείς ημών εκπρόσωποι και επισήμαναν απλώς την αναίδεια …

Έμεινε ανενόχλητο ο «επιτυχημένος» γενικός των εμβολιασμών να περιδιαβαίνει τα άδεια εμβολιαστικά κέντρα επιχαίροντας για την τάξη και την καθαριότητα στους άδειους χώρους, εκεί όπου οι υπάλληλοι ήταν περισσότεροι από τους «πελάτες», ελλείψει πραμάτειας. Κανείς δεν ψέλλισε ότι το εμβόλιο εν Ελλάδι θα δράσει μετά την παρέλευση του τρίτου κύματος, δηλαδή κατόπιν εορτής! Μην χαλάσει το ενωτικό κλίμα, λες και περιμένει ο Έλληνας τις παραινέσεις των πολιτικών  για να εμβολιαστεί, που κοιτάνε να βγάλουν κι από την μύγα ξύγκι.

Ανοχή προκειμένου να μην διαταραχθεί η πίστη του λαού στο εμβόλιο!

Έτσι είχαμε ένα ακόμη θαύμα, χρονιάρες μέρες Ενώ στην Γερμανία το CDU βλέπει στις δημοσκοπήσεις την πλάτη των Πράσινων, ακριβώς για το εμβολιαστικό θαύμα της Ούρσουλα, στην Ελλάδα οι Έλληνες το «εγκρίνουν»! Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται ομοφώνως υπουργεία, δημοσκοπήσεις και πρωτοσέλιδα.

Περίεργο μεν για ένα λαό που περνιέται για ξύπνιος, κατόρθωμα δε και της αντιπολίτευσης…

Δεν ξέρω πως το σκέφτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι θα εκτιμηθεί η υπεύθυνη στάση τους από τον έντρομο λαό ή από τους επιτήδειους ουδέτερους; Γιατί άραγε δεν πήγαν στον εισαγγελέα ούτε καν για τις μαζικές κλοπές εμβολίων, όπως έκανε ακόμη κι ο Ντράγκι  στην Ιταλία; Μέχρι και στο να ανοίξουν την εστίαση τους διευκόλυνε ο κ Τσίπρας, την ίδια στιγμή που τον υποδείκνυαν ως υποκινητή της εξέγερσης των μικρομεσαίων στις πλατείες και τους πεζόδρομους.

Για όλα τα παραπάνω, το «ευχαριστώ» ήταν να του βάλει κακό βαθμό η Αριστοτελία!

Γιατί  θεωρήθηκε υποτιμητική για την νεολαία η καταφανής αλήθεια πως ήρθε η σειρά της πρόωρα μόνον και μόνον επειδή το απέφυγαν οι μεγαλύτεροι και περίσσεψε. Για το γιατί το απέφυγαν οι μεγαλύτεροι, ας ερωτηθούν η  Ντόρα και ο Μαργαρίτης και άλλοι πολλοί που απαξίωσαν το ASTRA  . Για δε το σεβασμό στην νεολαία, πήραμε! Λιγνάδης, Φουρθιώτης και ΣΙΑ. Ματαίως επιχειρηματολόγησαν πολλοί φίλοι , μιας και απευθύνονται εις ωτα μη ακουόντων

Στερείται, λένε, λογικής το να κατηγορείς τον Τσίπρα για «αρνητή» μετά από όλα αυτά. Σώπα …

Μα άλλο θα πει Χαλκιδική κι άλλο θα πει Χαλκίδα! Άλλο θα πει Αριστοτέλης και Λογική κι άλλο θα πει Αριστοτελία και πολιτική (μικρο-). Στον εισαγγελέα για τα κλεμμένα εμβόλια, θα μου πει κανείς εμένα γιατί δεν πήγανε οι  αντιπολιτευόμενοι την αθλιότητα;

Συγγνώμη για την απαισιοδοξία  μέρα που είναι αλλά ίσως έτσι, αργεί η ανάσταση …

Αν κάποιος αναστοχαστεί αυτή την συνεχή επίδειξη ανωτερότητας ίσως καταλήξει πως άξιζε τον κόπο να υποστεί κανείς τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό των κυβερνώντων, που μετριόταν με την μεζούρα των δημοσκοπήσεων καθημερινώς, ενώ ο κόσμος πέθαινε. Ξέρω, ηθική υπεροχή κι άλλοι παρήγοροι μύθοι …

Από πρακτική άποψη όμως, η έλλειψη μαχητικής αντιπολίτευσης ωφέλησε τους Έλληνες ασθενείς ή επέτρεψε να συμβούν πράγματα πολιτικά αποτρέψιμα;

Το ερώτημα διατηρεί την επικαιρότητα του γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι έτοιμη για την τρίτη μεγάλη της ανοησία. Κήρυξε ήδη την κατατρόπωση του ιού δια της συλλογικής ανοσίας που παραμένει στο χώρο του ΑΝ και του ΘΑ. Επέστρεψε στις δοξασίες περί ψεκασμένου ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, αρκείται στην έστω και κατόπιν εορτής επάρκεια εφοδιασμού και προεξοφλεί την προθυμία του κοινού, να φθάσει στο 70% συμμετοχής, ποσοστό αρκετά υψηλότερο αν αφαιρέσει κανείς ανήλικους κι άλλες κατηγορίες που εξαιρούνται. Ο εμβολιασμός δεν έχει ακόμη συναντήσει τον σκληρό πυρήνα των δύσπιστων. Αυτό θα συμβεί σύντομα και μάλιστα σε συνθήκες ύφεσης της πανδημίας, οπότε οι συμπεριφορές τύπου «λαθρεπιβάτη» θα διευκολυνθούν. Η πιθανότητα να έχουμε πλέον επάρκεια προσφοράς αλλά έλλειψη ζήτησης είναι επί θύραις. Και τότε δεν θα περισσεύει κανείς, ω ιδιοτελείς Αστραπόγιαννοι του Μαξίμου. Ούτε καν οι αριστεροί …

Πηγή: tvxs.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews