ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/6/21

Πάτρα: Πάνω από 1.250 σήματα έχουν λάβει οι μηχανές ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ

 

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Πάτρα: Πάνω από 1.250 σήματα έχουν λάβει οι μηχανές ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ

patrasevents.gr

30/06/2021 11:00

 

Τάκης Μικές και Χρύσανθος Φωτακόπουλος συνεχίζουν να "οργώνουν" τους δρόμους σε καθημερινή βάση

 

Πάνω από 1.250 στον αριθμό είναι τα σήματα που έχουν λάβει μέχρι ώρας οι μηχανές του τμήματος ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ Πάτρας.

Η παροχή υπηρεσιών πρώτων βοηθειών από τους δικυκλιστές του τμήματος που οργώνουν τους δρόμους της Πάτρας σε καθημερινή βάση, τον Τάκη Μικέ (εκπαιδευτής διασώστης και υπεύθυνος του τμήματος) και τον Χρύσανθο Φωτακόπουλο (διασώστη), συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τις μηχανές του ΕΚΑΒ να βρίσκονται σε χρόνο «αστραπή» στο σημείο που πρέπει.

 

Η ενίσχυση του τμήματος με δεύτερη μηχανή, ύστερα από τη δωρεά και ευγενή χορηγία του Ομίλου Ευστρατιάδη, έλυσε τα χέρια των διασωστών και ήδη έχει βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητας της παροχής των υπηρεσιών του. Πλέον με τη δεύτερη μηχανή ο κάθε διασώστης έχει το δικό του όχημα, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και έχει έτσι την δυνατότητα να μάθει καλύτερα τη μηχανή του, να «δεθεί» περισσότερο μαζί της και να ανταποκρίνεται με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στα σήματα που λαμβάνει το τμήμα για βοήθεια.

Η δεύτερη μηχανή στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στους δρόμους της Πάτρας (περίπου ένα μήνα), έχει λάβει ήδη κοντά στα 30 σήματα στα οποία έχει ανταποκριθεί άμεσα.

Έτσι, μέσα σε λιγότερο από 1,5 χρόνο όπου βρίσκεται σε λειτουργία το τμήμα έχει ανταποκριθεί σε περισσότερα από 1.250 σήματα, έχοντας δείξει το πόσο αναγκαία ήταν η παρουσία των μηχανών του ΕΚΑΒ στους δρόμους της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος Τάκη Μικέ, τα περιστατικά στα οποία έχουν παρέμβει οι μηχανές του ΕΚΑΒ Πάτρας το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ποικίλα και διαφορετικής μορφής.

Όμως τα περισσότερα από αυτά, από τη στιγμή που έπαυσε και επισήμως η απαγόρευση της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων στους δρόμους, ύστερα από την άρση του lockdown, είναι τροχαία.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνουμε τουλάχιστον ένα σήμα σε καθημερινή βάση που αφορά τροχαίο περιστατικό. Τα τροχαία έχουν επανέλθει στο προσκήνιο και χρειάζεται προσοχή από όλους τους οδηγούς, τόσο των Ι.Χ. όσο και των δικυκλιστών».

Πάντως, σε ότι αφορά την ενίσχυση του τμήματος με μια τρίτη μηχανή, δεν υπάρχει ακόμα  εξέλιξη για το όλο θέμα.

Την αγορά της τρίτης μηχανής είχε αναλάβει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, έχοντας προχωρήσει πριν από μερικούς μήνες και σε σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος όμως αποδείχτηκε «άγονος».

Το ζήτημα έχει «παγώσει» προσωρινά, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει η σχετική δέσμευση από την πολιτεία, η απόφαση είναι ειλημμένη και μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε και τρίτη μηχανή του ΕΚΑΒ στους δρόμους της Πάτρας.

Πηγή: patrasevents.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews