ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/6/21

Στελέχωση του Περ. Ιατρείου Κορώνης και 24ωρη κάλυψη από το ΕΚΑΒ ζητεί ο Αλέξης Χαρίτσης

 


Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021

EKABNews


Στελέχωση του Περ. Ιατρείου Κορώνης και 24ωρη κάλυψη από το ΕΚΑΒ ζητεί ο Αλέξης Χαρίτσης

gargalianoionline.gr

2/6/2021


Με κοινοβουλευτική του Αναφορά στην Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης κοινοποίησε την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, που αφορά την κατάσταση που έχει περιέλθει το αποδυναμομένο Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης λόγω της έλλειψης ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως καταγγέλεται στην επιστολή το Περ.Ιατρείο διαθέτει μόνο έναν Αγροτικό Γενικό Ιατρό που είναι αδύνατον να καλύψει την περίθαλψη των κατοίκων της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και λόγω της θερινής τουριστικής περιόδου των χιλιάδων επισκεπτών της, όπως επίσης και της ανυπαρξίας νοσηλευτικού προσωπικού, εγγυμονώντας κινδύνους για την υγεία κατοίκων και παραθεριστών. Παράλληλα η μη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή σε συνάρτηση με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν την πόλη της Κορώνης  από τις κοντινότερες δομές υγείας, μπορεί να αποβεί μοιραία για την διακομιδή σοβαρού επείγοντος περιστατικού.

Τέλος ο Αλ.Χαρίτσης ζητά από τον Υπουργό Υγείας σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαρκή στελέχωση του Περ.Ιατρείου, αλλά και την 24ωρη κάλυψη από το ΕΚΑΒ με την δημιουργία σταθμού ασθενοφόρου στην πόλη.

Πηγή: gargalianoionline.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews