ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/6/21

Πόσα χρήματα θα κατανεμηθούν στο σύστημα υγείας από τα 31 δις ευρώ του Σχεδίου Ανάκαμψης – Όλο το σχέδιο

 

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

EKABNews


Πόσα χρήματα θα κατανεμηθούν στο σύστημα υγείας από τα 31 δις ευρώ του Σχεδίου Ανάκαμψης – Όλο το σχέδιο

healthreport.gr

 

Πράσινο φως από ΕΕ για 31 δις ευρώ στην Ελλάδα. Πόσα θα δοθούν στον τομέα της Υγείας

 

Ευκαιρία για την ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι τα επόμενα χρόνια αφού και ο τομέας της Υγείας θα στηριχθεί δεόντως από το Σχέδιο Ανάκαμψης.

Το HealthReport.gr παρουσιάζει όλο το σχέδιο του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για την κατανομή των κονδυλίων. Με βάση το σχέδιο, στην υγεία θα δοθούν 1,486 δις ευρώ προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές στα νοσοκομεία, να ψηφιοποιηθούν υπηρεσίες υγείας, να γίνει η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μεταξύ άλλων να δημιουργηθεί σύστημα κατ΄ οίκον νοσηλείας και περίθαλψης.

 

Πως θα κατανεμηθούν τα κονδύλια

Σύμφωνα με έγκυρες του HealthReport.gr, το σχέδιο περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την κατανομή των κονδυλίων η οποία θα γίνει ως εξής:

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ»: 254 εκατ. ευρώ

Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής του πληθυσμού με τη δημιουργία ενός ευρύτερου συστήματος πρόληψης πρωτοβάθμιες , δευτερογενούς και τριτοβάθμιας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδεικτικά: εθνικό πρόγραμμα για την προώθηση της σωματικής άσκησης και της υγιεινής διατροφής. Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Υλοποίηση του εθνικού προγράμματος screening – εισαγωγή προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων για καρκίνο του μαστού. Εθνικό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου νεογνών. Εθνικό πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής ένταξης και αποκατάστασης για άτομα με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Στόχος του προγράμματος η μείωση των παραγόντων κινδύνου για τη δημόσια υγεία και η άμεση ανακούφιση του νοσοκομειακού συστήματος.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΕΤΕΚΝΥ, ΟΔΙΠΥ): 9 εκατ. ευρώ

Εξορθολογισμός των αποζημιώσεων των ιατρικών πράξεων των νοσοκομείων και δημιουργία πλαισίου που θα εξασφαλίσει την δημιουργία αξιόπιστων, ποιοτικών διαδικασιών και μετρήσεων της απόδοσης που σχετίζεται με την φροντίδα των ασθενών, τις ανάγκες υγείας και την παροχή φροντίδας.

 

Δημιουργία εθνικού χάρτη υγείας που καταγράφει την ζήτηση και την προσφορά υπηρεσιών στο σύστημα υγείας και θεσπίζει πλαίσιο για την αξιολόγηση της ποιότητας. Η μεταρρύθμιση στοχεύει σε μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στο σύστημα υγείας

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: 272 εκατ. ευρώ

Αναβάθμιση των υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των κέντρων υγείας και αναδιοργάνωση της δομής τους με επανεκπαίδευση του προσωπικού.

Στόχος να υπάρξει αποτελεσματική φροντίδα πρώτης γραμμής σε στενή αλληλεπίδραση με τη δευτεροβάθμια περίθαλψη ιδίως σε ό,τι αφορά την προσφυγή σε νοσοκομειακή φροντίδα.

Στο σχεδιασμό δίνεται έμφαση στην φροντίδα χρόνιων νοσημάτων και την παρηγορητική φροντίδα.

 

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: 55 εκατ. ευρώ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ: 12 εκατ. ευρώ

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: 278 εκατ. ευρώ

ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ: 32 εκατ. ευρώ

ΝΕΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣ/ΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: 7 εκατ. ευρώ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 317 εκατ. ευρώ

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ clawback & ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ: 250 εκατ. Ευρώ

 

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews