ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/6/21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 4.6.2021

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 4.6.2021 

05.06.2021

Ενημέρωση για το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ 04.06.2021

Την Πέμπτη 04.06.2021 πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ. Συζητήθηκε η αρχική ημερήσια διάταξη καθώς και τρία θέματα (Επικουρικό προσωπικό, Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και Επιδόματα Κικίλια) τα οποία προστέθηκαν κατόπιν αιτήματος της παράταξής μας. Σας παραθέτουμε τις τοποθετήσεις μας και τις αποφάσεις του ΔΣ.

Επικουρικό Προσωπικό-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Στο ΕΚΑΒ σήμερα εργάζονται εκατοντάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι εκ των οποίων οι συμβάσεις κάποιων από αυτών λήγουν τους επόμενους μήνες. Υπήρξαν υποσχέσεις από την κυβέρνηση για μονιμοποίηση τους. Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες κ διαρκείς ανάγκες. Η τύχη τους είναι αβέβαιη.  Εάν απολυθούν θα μιλάμε για τραγική αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ. Με την συμμετοχή τους στην προκήρυξη με αυξημένη μοριοδότηση που εξήγγειλαν οι υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών αποκαλύπτονται οι προθέσεις της Κυβέρνησης που είναι η απόλυση των περισσότερων συμβασιούχων καθώς οι θέσεις ΔΕ για όλη την υγεία είναι μόλις 1000  σε σύνολο 4000. Πόσες από αυτές τις 1000  συνολικά στο ΕΣΥ θα κατανεμηθούν στο  ΕΚΑΒ;  Εκτός αυτών των θέσεων διεκδικούμε προκήρυξη μόνο για το ΕΚΑΒ.

Επειδή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ συμβασιούχων και αιτούντων μεταθέσεων μόνιμων υπαλλήλων κυρίως λόγω έλλειψης ενημέρωσης για τον τρόπο κατανομής των θέσεων σε ενδεχόμενη προκήρυξη αλλά και για τις διαδικασίες μονιμοποίησης των επικουρικών συναδέλφων θεωρούμε απαραίτητο το σωματείο μας, το μεγαλύτερο του ΕΚΑΒ, να δημοσιοποιήσει την θέση του στα παραπάνω προκειμένου να σταματήσει η ανθρωποφαγία μεταξύ συναδέλφων.

Η θέση της παράταξης μας είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή που ήρθαν Επικουρικοί στο ΕΚΑΒ το 2016 (μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ κ ΟΕΑΔ): «Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών με ανακατανομή των θέσεων προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης του ΕΚΑΒ ανά νομό και Παράρτημα ΕΚΑΒ με παράλληλη ικανοποίηση  των αιτούντων μετάθεσης μόνιμων εργαζομένων που πληρούν τις προϋποθέσεις».

Απόφαση: Να αποσταλεί πρόταση στο υπουργείο για έκδοση προκήρυξης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση για το επικουρικό προσωπικό ώστε να απορροφηθούν  στο σύνολο τους. Με κατανομή των θέσεων ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΕΚΑΒ πανελλαδικά ανά Τομέα και Παράρτημα, λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα συναδέλφων προς μετάθεση.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Ζητάμε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ ο οποίος είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος και να βγει ανακοίνωση-ενημέρωση προς τους εργαζόμενους ώστε να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για συνεχιζόμενη εκπαίδευση και να προσδιοριστεί ο χρόνος υλοποίησης και καταβολής της όποιας αποζημίωσης.

Απόφαση: Να οριστεί ημερομηνία συνάντησης και εκπρόσωποι από τις παρατάξεις θα ενημερωθούν για να παραβρεθούν.

Επιδόματα Κικίλια-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ αλλά και με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα επιδοτηθούν με 1000 ευρώ, επίδομα επιβράβευσης, χωρίς να δώσει διευκρινήσεις για τον τρόπο και το χρονικό διάστημα καταβολής τους. Θυμίζουμε ότι πάλι ο κος Κικίλιας από τον Οκτώβριο του 2019 μας χορηγεί στα λόγια μηνιαίο επίδομα και παροχή κινήτρων για όσους εργάζονται στα ασθενοφόρα. Ανακοινώθηκε από τον ίδιο στην Βουλή. Χοντρό δούλεμα στους εργαζόμενους από τον Κο Κικίλια. Υποσχέσεις χωρίς αντάλλαγμα.

Επειδή οι εργαζόμενοι δεν τρώμε κουτόχορτο και ούτε μας αξίζει τόσο χοντρό δούλεμα από έναν πρωτοκλασάτο Υπουργό της κυβέρνησης μετά τον τιτάνιο αγώνα που δίνουμε εδώ και 15 μήνες με τον κορωνοϊό με νεκρούς κ πολλούς ασθενείς συναδέλφους αλλά και με τις αντίξοες συνθήκες που ασκούμε το επάγγελμα μας χωρίς νέα ασθενοφόρα, με έλλειψη προσωπικού και τις αδυναμίες του ΕΣΥ αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκούνται από την πρώην και νυν κυβέρνηση, προτείνουμε καταγγελία και δελτίο τύπου για τον εμπαιγμό μας.

Απόφαση: Το σωματείο πάντα σε όλες τις ανακοινώσεις μας αιτούμαστε να προχωρήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο σε χορήγηση επιδόματος ετοιμότητας των διασωστών όπως έχει υποσχεθεί ο υπουργός.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ 10/6/2021 και ΠΟΕΔΗΝ 16/6/2021

Απόφαση: Συμμετοχή στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-ΕΚΑ στις 10/6/2021 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ στις 16/6/2021  με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 πμ στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Έξτρα βάρδιες για την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών

Παραβρέθηκε ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης ο οποίος ενημέρωσε για τις δυνατότητες που υπάρχουν και τον σχεδιασμό των καλοκαιρινών αδειών.

Απόφαση: Τρείς περίοδοι αδειών (28/6 έως 18/7, 19/7 έως 8/8 και 9/8 έως 29/8). Οι εργαζόμενοι πρόσληψης από το 1993 και πριν καμία έξτρα βάρδια, από το 1994 έως το 1999 1 έξτρα βάρδια και από το 2000 έως σήμερα 2 έξτρα βάρδιες με την προϋπόθεση να καταβληθεί μέγιστη προσπάθεια στην ικανοποίηση των αιτημάτων αλλαγής περιόδων αδειών όλων των συναδέλφων. 

Αλλαγή προδιαγραφών ασθενοφόρων

Απόφαση: Έρευνα κι σύνταξη πρότασης από τα μέλη του ΔΣ Παπαδήμα Σταύρο και Τσιατσιάνη Φάνη η οποία θα αποσταλεί στις παρατάξεις και θα συζητηθεί σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Ενημέρωση για την εξέλιξη των προτάσεων μας στο Υπουργείο Υγείας

Έγινε ενημέρωση για την τελευταία συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη η οποία έγινε στο γραφείο του σωματείου για τα θέματα που συζητήθηκαν και θα βγει σχετική ανακοίνωση από το σωματείο.

Νομικός σύμβουλος

Απόφαση: Ανανέωση της σύμβασης με τον νομικό σύμβουλο για έξι μήνες.

Ενημέρωση για τον νέο οργανισμό.

Έγινε ενημέρωση και διαλογική συζήτηση.Facebook ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews