ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/6/21

ΤΑΣ ΕΚΑΒ: Ενημερωτική ανακοίνωση για το Διοικητικό Συμβούλιο 4/6/21 του σωματείου εργαζομένων Αθήνας


Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

EKABNews


ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Ε.Κ.Α.Β.( στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ. Υγείας - Πρόνοιας)

Ενημερωτική ανακοίνωση για το Διοικητικό Συμβούλιο 4/6/21 του σωματείου εργαζομένων Αθήνας  

1. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 10-06-21 και στη στάση εργασίας 16-06-21. Ομόφωνη απόφαση. Τοποθέτηση ΤΑΣ ΕΚΑΒ Δράνιας Βασίλης: Γνωρίζουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για την χρόνια υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων μονάδων υγείας στα πλαίσια της στρατηγικής της ΕΕ. Όλες μαζί κατάφεραν συντριπτικό πλήγμα στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο της «διευθέτησης», της ελαστικοποίησης της εργασίας. εξασφαλίζοντας ακόμη φθηνότερους εργαζόμενους τόσο στους επιχειρηματικούς ομίλους όσο και στο κράτος εργοδότη. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει αυτό, με τα δεκάδες χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και τις διάφορες μορφές ευέλικτης εργασίας. 

Τα προβλήματα μας δε λύνονται με κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, με αυτούς που δεν έχουν αφήσει κανένα δικαίωμα όρθιο.

Έχουμε «χορτάσει» από τα χειροκροτήματα και τις υποσχέσεις τους! Με τη συλλογική μας δράση να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων μας! Μαζικά να συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Ιουνίου με ασθενοφόρα.  

Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα που συνθλίβει το 8ωρο, το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, όσα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

2. Έξτρα βάρδιες Τοποθέτηση ΤΑΣ ΕΚΑΒ Δράνιας Βασίλης: Χρόνια τώρα εργαζόμαστε σε συνθήκες εντατικοποίησης, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και της στέρησης της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής. Εκτεθειμένοι σε βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου. Με δεκάδες χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ μέσω προγράμματος,  κάνουν δεκαπέντε (15) περίπου έξτρα βάρδιες. Τους καλοκαιρινούς μήνες είμαστε εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ μεγάλος αριθμός συναδέλφων αναγκάζεται να εργάζεται σε ασθενοφόρα απαρχαιωμένα. Μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα από τη Διοίκηση/Κυβέρνηση, τα προβλήματα έχουν διογκωθεί, με χρωστούμενες άδειες, ρεπό χορηγούνται με το σταγονόμετρο, οι συνθήκες στο ασθενοφόρο με τα μέτρα προστασίας είναι ασφυκτικές, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, με την εντατικοποίηση να  χτυπάει κόκκινο.  Τα πληρώματα είναι στα όρια των αντοχών τους γι’ αυτό προτείνω να κάνουμε μία έξτρα βάρδια. Να θυμίσω ότι το 2016 είχαμε κάνει μία και το 2017, με πρόεδρο τον νυν πρόεδρο του σωματείου, απαιτούσαμε να κάνουμε το πολύ  μία. Ζήτησα συγκριτικά στοιχεία για το πόσοι εργαζόμενοι ήταν στα ασθενοφόρα τότε και πόσοι σήμερα χωρίς να πάρω σαφή απάντηση. Απόφαση για δύο έξτρα βάρδιες με τη σύμφωνη γνώμη των τριών άλλων παρατάξεων.

3. Αλλαγή προδιαγραφών ασθενοφόρου. Ομόφωνη απόφαση για σύνταξη πρότασης από τα μέλη  Παπαδήμα Σταύρο και τον Τσατσάνη Φάνη που θα σταλεί στις παρατάξεις. 

4. Επικουρικοί: Συμφώνησαν οι άλλες τρείς παρατάξεις ως προς το:  «Να αποσταλεί πρόταση στο υπουργείο για έκδοση προκήρυξης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση για το επικουρικό προσωπικό ώστε να απορροφηθούν στο σύνολο τους. Με κατανομή των θέσεων ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΕΚΑΒ πανελλαδικά ανά Τομέα και Παράρτημα, λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα συναδέλφων προς μετάθεση». 

Διαφωνήσαμε. Η θέση μας για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ είναι γνωστή και δεν χρήζει διευκρίνησης, δεν τροποποιείται κατά περίσταση (π.χ. εκλογές για υπηρεσιακό). Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ , με συμβάσεις ορισμένου χρόνου)  με ταχύρρυθμη διαδικασία π.χ. με ΠΝΠ «κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων», πρόσληψη όλου του απαραίτητου ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά, με προγραμματισμό και κατανομή ώστε να προχωρήσουν τα εκατοντάδες αιτήματα για μετάθεση.

5. Ενημέρωση για την εξέλιξη των προτάσεων του σωματείου στο Υπουργείο Υγείας. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Κοντοζαμάνης επισκέφτηκε το Γραφείο του Σωματείου μας όπου ενημέρωσε  το προεδρείο ότι άμεσα θα ψηφιστούν

η τροποποίηση του νόμου 4600/2019 άρθρο 148 περί μεταθέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων κατόπιν αιτήματος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθήνας. Το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε από την ΑΚΕ και τη Συνεργασία και κατατέθηκε στο Υ.Υ. προς ψήφιση. Ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη  με την οποία αποκλείονται οι μεταθέσεις εργαζομένων με δυσίατο μέλους (συζύγου, τέκνου), πλέον μόνο αν νοσήσει ο ίδιος ο εργαζόμενος και μετά από έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος από τη Διοίκηση και 

η εναρμόνιση των εκτός έδρας επικουρικών – μονίμων 

Ελάχιστα ειπώθηκαν για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου για ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση επικουρικών-συμβασιούχων, οικονομική επιβράβευση κλπ 

Πηγή: Facebook ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews