ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/6/21

Κορονοϊός: Άγριες πολιτικές κόντρες για το εμβόλιο της AstraZeneca και τα μονοκλωνικά αντισώματα

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

EKABNews

Κορονοϊός: Άγριες πολιτικές κόντρες για το εμβόλιο της AstraZeneca και τα μονοκλωνικά αντισώματα

healthreport.gr

 

Στα χαρακώματα κυβέρνηση αντιπολίτευση για την πανδημία

 

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση των εμβολιασμών αλλά και για τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Εξάλλου η διαχείριση των εμβολιασμών και ειδικά οι τελευταίες εξελίξεις για το εμβόλιο της AstraZeneca προκάλεσε σύγχυση και ανασφάλεια στους πολίτες, έχει πυροδοτήσει και το πολιτικό σκηνικό.

Το εμβόλιο της AstraZeneca

Άλλωστε οι αλλαγές στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca συνεχίζουν να προκαλούν αναστάτωση και ανησυχία στους πολίτες. Ειδικά οι αλλαγές στις ηλικιακές ομάδες χορήγησης του εμβολίου, προκάλεσαν μπάχαλο ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η αιφνίδια αυτή κίνηση από την πλευρά της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ενισχύει τις αμφιβολίες όσων από την αρχή δεν ήθελαν να εμβολιασθούν.

 

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι το μπάχαλο δημιουργήθηκε τη στιγμή που η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνέστησε να μη γίνεται το εμβόλιο στους κάτω των 60 ετών, αλλά ταυτόχρονα καλούσε τους πολίτες να κάνουν και τη 2η δόση του εμβολίου με αυτό της AstraZeneca. Προειδοποιώντας μάλιστα ότι η αλλαγή του εμβολίου στη 2η δόση θα έχει επιπτώσεις. ΔιαβάστεΕΔΩ αναλυτικά: «Εμβόλιο AstraZeneca: Τι σημαίνει αλλαγή εμβολίου στη 2η δόση –Οι επιπτώσεις»

Αυτό βέβαια στάθηκε αφορμή να προκληθούν αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, με πολλά στελέχη να υπενθυμίζουν τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «ότι η κυβέρνηση ξεστοκάρει τα εμβόλια της AstraZeneca χορηγώντας τα στις νεότερες ηλικίες».

Εξάλλου στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το συγκεκριμένο εμβόλιο εδώ και καιρό δεν χορηγείται σε άτομα κάτω των 55-60 ετών, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στη χώρα μας

 

Πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία συνέχισε την ίδια στρατηγική παρότι η υπόλοιπη Ευρώπη είχε τροποποιήσει το πρόγραμμά της. Γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, ενώ πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι υψηλόβαθμα στελέχη επιμένουν να γίνουν αλλαγές στη Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κάτι που είχαν ζητήσει εδώ και καιρό.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα

Από την άλλη δεν είναι επίσης λίγοι εκείνοι που επιμένουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αξιοποιήσει τα υπάρχοντα φάρμακα για να αντιμετωπίσει τους ασθενείς με κορονοϊό που νοσούν βαριά.

Ενδεικτική η περίπτωση του τέως αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη που εδώ και καιρό επέμενε στην έγκαιρη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, καλώντας την κυβέρνηση να εστιάσει στη θεραπεία ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

 

Μ αυτά και μ αυτά όμως ενισχύεται η ανησυχία των πολιτών για την επιχείρηση «Ελευθερία» τη στιγμή μάλιστα που κυβέρνηση και επιστήμονες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί ώστε να επιτευχθεί η ανοσία στον πληθυσμό.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews