ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/6/21

Επαναφορά του αιτήματος για σταθμό ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο

 

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

EKABNews


Επαναφορά του αιτήματος για σταθμό ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο

agon.gr

23/06/2021 15:34

Γεωργία Χαλάτση

Καθυστερήσεις στις διακομιδές ασθενών, που μπορεί να αποβούν και μοιραίες, καταγγέλλουν οι κάτοικοι και οι αρχές του Μετσόβου, ζητώντας τη λειτουργία κλιμακίου του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Πρόκειται αφενός για έναν μεγάλο γεωγραφικά δήμο, με δυσπρόσιτα χωριά, αφετέρου για έναν πληθυσμό που αυξομειώνεται ανά περιόδους, λόγω του τουριστικού χαρακτήρα και κατά την περίοδο του καλοκαιριού και κατά την περίοδο του χειμώνα.

Στο Μέτσοβο λειτουργεί Κέντρο Υγείας που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους δημότες και τους επισκέπτες, όμως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κώστα Τζαφέα, παρ’ όλο που υπάρχουν ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας -ένα εκ των οποίων αποτελεί δωρεά κληροδοτήματος, δεν υπάρχουν αντίστοιχα οδηγοί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι βάρδιες όλες τις ημέρες της εβδομάδας και να μην είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν διακομιδές ασθενών. «Πολλές φορές οι διακομιδές γίνονται με απλά οχήματα και πρόχειρους τρόπους. Έχουν σημειωθεί πολλά ακόμα και θανατηφόρα περιστατικά, με την καθυστέρηση μεταφοράς να είναι μια από τις πιθανές αιτίες. Υπάρχουν μέρες την εβδομάδα, δύο, τρεις ημέρες, που δεν υπάρχει οδηγός καθόλου, αν γίνει κάτι…», σημείωσε ο κ. Τζαφέας.

Το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση του, αποφάσισε το 2016 να ζητήσει την ίδρυση Τοπικού Κλιμακίου ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο και να καλύψει ο δήμος τα λειτουργικά του έξοδα. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε το 2016, το 2017 και το 2018 στις αρμόδιες αρχές, την 6η ΥΠΕ, το ΕΚΑΒ και το υπουργείο, χωρίς ποτέ να δοθεί ούτε καν απάντηση.

Έτσι ο δήμος επαναφέρει το αίτημά του, καθώς το πρόβλημα διογκώνεται και γίνεται αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από δημότες και επισκέπτες της περιοχής. «Εμμένουμε στην επιτακτική ανάγκη λειτουργίας ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου το συντομότερο δυνατό», σημειώνει ο δήμαρχος.

Το θέμα αυτό ετέθη και στον πρωθυπουργό, όπως και ένα ακόμη σημαντικό θέμα, που αφορά το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο δήμος Μετσόβου, ένας μικρός πληθυσμιακά δήμος, όπως και άλλοι αντίστοιχου μεγέθους, λαμβάνουν μικρό μερίδιο από τη χρηματοδότηση του προγράμματος, καθώς το πλαφόν χρηματοδότησης έχει τεθεί με πληθυσμιακά κριτήρια. Αυτό σημαίνει πρόσθετες δυσκολίες στην εκτέλεση αναγκαίων έργων υποδομών, όπως η αγροτική οδοποιία και η ύδρευση. «Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ορισμένα είναι στο πλαφόν των δήμων των έξι εκατομμυρίων, αλλά και άλλες πάνω από το πλαφόν, το οποίο ζητάμε να εξεταστεί γιατί υπάρχουν ανάγκες σε βασικές υποδομές», τόνισε ο κ. Τζαφέας.

Πηγή: agon.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews