ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/6/21

Οι ταξικές διακρίσεις στις ΜΕΘ και η σιωπή της αντιπολίτευσης

 

Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Οι ταξικές διακρίσεις στις ΜΕΘ και η σιωπή της αντιπολίτευσης

tvxs.gr

 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη τον πρεσβύτερο μπαινοβγαίνοντας ως ασθενής στις μονάδες εντατικής θεραπείας, με ειδικά δικαστήρια σε βάρος του και με πολλές άλλες δυσάρεστες λεπτομέρειες στα προσωπικά και στα κομματικά του δεδομένα. Έφερε όμως αποτέλεσμα, αν και δεν ήταν πια σε θέση να το αξιοποιήσει προσωπικά και έμεινε η επιτυχία του παρακαταθήκη στους επιγόνους.

 

Εκείνοι οι επίγονοι «έβλαπταν την Συρία εξίσου», όπως θα έλεγε ο Αλεξανδρινός ή πιο απλά αποδείχτηκαν αχαίρευτοι, όπως θα έλεγε ο απλός άνθρωπος. Ωστόσο η δεξιά, ακόμη κι έτσι,  βρέθηκε στο καναβάτσο για διψήφιο αριθμό ετών. Θυμήθηκα γεγονότα τριάντα χρόνων πίσω, για να μην καταφύγω στην μπανάλ σύγκριση του τι πολιτικές συνέπειες θα είχαν οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την πανδημία, αν τυχόν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολιτευόταν ο κ Μητσοτάκης.

Πρόσφατα, είδαν το φως της δημοσιότητας τρομακτικά στοιχεία για την θνητότητα στις ΜΕΘ. Πρόκειται για το «θαύμα» του Μωυσέως που έκανε τάχα σε έξι μήνες για το ΕΣΥ, όσα δεν κάνανε οι «άλλοι» σε τριάντα χρόνια … Δεν ξέρω αν ο κ Τσιόδρας εζήλωσε δόξα Κάμμινγκς και ενημέρωσε για υπερδιπλάσια θνητότητα στις ελληνικές ΜΕΘ από ότι έχουν οι ευρωπαικές και κυρίως διπλάσια της αναφερομένης από την καθηγήτρια Κοτανίδου κατά τις επίσημες ενημερώσεις του Υπουργείου. Ψεύδετο άραγε η επιστήμων;

Ακόμη δεν είναι σαφές το τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την αναφερόμενη ως τουλάχιστον 59% θνητότητα, γιατί οι υπόλοιποι 41% δεν αναφέρονται ως επιβιώσαντες αλλά απλώς ως εξελθόντες από τις ΜΕΘ! Φαίνεται ότι ο ΕΟΔΥ μετά έχασε τα ίχνη τους και δεν ξέρει αν τελικά πήραν εξιτήριο ή «ξανάμπλεξαν σε παλιο-ιστορίες». Ίσως πάλι να μας δίνει ο ΕΟΔΥ τις δυσάρεστες ειδήσεις λίγο-λίγο, για το καλό μας.

Το χειρότερο πίσω από τους αριθμούς αυτούς είναι η βεβαιότητα ότι υπάρχουν ΜΕΘ δύο ταχυτήτων. Η VIP ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, που εξειδικεύεται σε αρχιεπισκόπους, υπουργούς, βουλευτές, δημοσιογράφους κοκ έχει πράγματι θνητότητα συγκρίσιμη με τα διεθνή standards. Θρυλείται ότι διαθέτει και θεραπευτικές δυνατότητες μη διαθέσιμες αλλού. Ικανοποιητική επίδοση αναφέρεται και για άλλες ΜΕΘ στις μεγάλες πόλεις. Οπότε, η υπερβάλλουσα θνητότητα δεν μπορούσε παρά να είναι προιόν σοβαρών ανισοτήτων. Το  υποπτευόμαστε τώρα, ενώ ο ΕΟΔΥ το ξέρει από καιρό και δεν δίνει στην Βουλή τα στοιχεία ανά περιφερειακή ενότητα αν και ζητιούνται από τον Νοέμβριο. Προφανώς όταν χαρακτήριζαν πολιτικές ύαινες όσους ζητούσαν τότε ενημέρωση, γνώριζαν … (Αγρίνιο, Πύργος, Κέρκυρα, Έδεσσα, Κόρινθος, Σέρρες δημοσιεύτηκαν ήδη στον τύπο ως περιπτώσεις νοσοκομείων με θνητότητα στις ΜΕΘ covid που πλησιάζει ή φθάνει το 100%. Παρόμοιες καταγγελίες είχε κάνει παλιότερα για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Κιλκίς ο τέως υφυπουργός Υγείας κ Κιλτίδης (ΝΔ). Η δημοσιογραφική έρευνα και η αποκοτιά συγκεκριμένων υγειονομικών έφερε στην επιφάνεια τα «νέα».

Νέα ήταν για τους πολλούς, δεδομένου ότι στους λίγους ήταν γνωστά προ πολλού. Όσοι έπαιρναν τις αποφάσεις για το ποιος θα μείνει σε αυτές τις μονάδες και το ποιος θα φύγει ή ακόμη το ποιος θα μεταφερθεί σε αυτές από μακριά (!), νομιμοποιούνταν άραγε να κρατάνε τα στοιχεία κρυφά; Οι οικογένειες όσων είχαν αυτή την «τύχη», να βρεθεί κλίνη σε αυτές τις ΜΕΘ, δεν δικαιούνταν να γνωρίζουν;

Η κυβέρνηση έκρινε ότι σ’ ένα νοσοκομείο από αυτά (Αγρίνιο) αντικειμενικά υπεύθυνος ήταν ο διοικητής, ως επικεφαλής. Κρίνοντας με ίσο τρόπο, ίσες περιπτώσεις, θα περίμενε κανείς ότι η στοιχειώδης έννοια δικαιοσύνης θα οδηγούσε στην αποπομπή και των υπολοίπων διοικητών καθώς και των εμπλεκόμενων διοικητών ΥΠΕ. Βέβαια, σε αυτή την διακυβέρνηση δεν έχει καμιά δουλειά ο Αριστοτέλης, μια Αριστοτελία μόνον και πολύ της είναι.

Μιλώντας για εκατοντάδες ανθρώπους που κατέληξαν σε αυτές τις ΜΕΘ μιλάμε και για εκατοντάδες οικογένειες που προσπαθούν να διαχειριστούν το πένθος τους και μαθαίνουν εκ των υστέρων ότι ο άνθρωπος τους έδινε μια μάχη καταδικασμένη εξ αρχής. Ούτε απέναντι σ’ αυτούς οφείλεται κάποια εξήγηση;

Στην ειδησεογραφία των ημερών η είδηση εξαφανίστηκε για λόγους γνωστούς. Σε αυτούς τους νομούς η αντιπολίτευση διαθέτει πολυπληθή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση αλλά οι πλείστοι των βουλευτών της σιώπησαν μπροστά στο ακανθώδες ζήτημα. Σε μια τηλεοπτική εκπομπή ένας εκ των βουλευτών αυτών, αντιμετώπιζε με άνεση στην αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο μια ευρωβουλευτή της ΝΔ Στο τέλος, εκείνη του είπε ότι επειδή τα πράγματα πάνε πολύ καλά στην πανδημία, τεχνηέντως προσπαθεί η αντιπολίτευση να αλλάξει την ατζέντα Ο βουλευτής που την προηγουμένη είχε μάθει την κακή τύχη όλων των νοσηλευόμενων συμπατριωτών του στην ΜΕΘ, το κατάπιε!

Πληροφορήθηκα και για μια εκδήλωση που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανισότητες στην πανδημία. Υπάρχει σήμερα πιο επίκαιρη ανισότητα από το να είσαι Κερκυραίος, Αγρινιώτης, Πυργιώτης, Σερραίος κοκ; Οι ανισότητες των λαών που δεν έχουν ακόμη εμβόλια είναι μεν μεγαλύτερες αλλά και πολιτικά ανώδυνες.

Τέλος, παρακολουθώντας τον διαγκωνισμό πρυτάνεως ΑΠΘ και αστυνομικών για την τήρηση της τάξης στο Πανεπιστήμιο θυμήθηκα ότι πρόκειται για τον κτηνίατρο που μεταμφιέστηκε σε παθολόγο προκειμένου να εμβολιαστεί εκτός σειράς τον Γενάρη. Ότι υποδύεται ανερυθρίαστα ακόμη το δημόσιο πρόσωπο αυτός ο ακροδεξιός αποτελεί ευθύνη κι όσων δεν ανέδειξαν το σκάνδαλο της κλοπής στην σειρά εμβολιασμού. Αν τον είχε καλέσει ο εισαγγελέας, δεν θα είχε χρόνο για τηλεμφανίσεις.

Οι αντιδράσεις taboo φαίνεται ότι κυριάρχησαν σε ένα θέμα με τόσες συγκλονιστικές πολιτικές, επιστημονικές ηθικές και νομικές πλευρές. Μεταξύ άλλων υπήρξε σαφές το υπονοούμενο και προς όσους κατήγγειλαν, αποκάλυψαν, δημοσιοποίησαν κλπ Δεν ενδιαφερόμαστε για τέτοια αντιπολίτευση…  Όπως λένε και στην Κρήτη,  ας το «κατουμώσουμε» λοιπόν όλοι μαζί, εχθροί και φίλοι του ΕΣΥ.

Πηγή: tvxs.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews