ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/6/21

ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική-Πλήρης κάλυψη τους καλοκαιρινούς μήνες

 

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική-Πλήρης κάλυψη τους καλοκαιρινούς μήνες

xalkidikipolitiki.com

14/06/2021

 

Όπως πέρσι έτσι και φέτος θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική με πλήρη ετοιμότητα για τους μήνες της θερινής περιόδου.

Η Χαλκιδική εκτός από το ότι είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες είναι και ένας νομός με μεγάλο πληθυσμό μόνιμων κατοίκων. Είναι σημαντικό λοιπόν να υπάρχει ασθενοφόρο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Κάθε καλοκαίρι υπάρχει ανησυχία όσον αφορά την επαρκή κάλυψη της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής με πληρώματα, αλλά και οχήματα του ΕΚΑΒ. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος λόγω της πανδημίας η ανάγκη για ενίσχυση του ΕΚΑΒ μεγάλωσε, καθώς στην ΠΕ Χαλκιδικής υπάρχουν πολλές περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το μοναδικό νοσοκομείο του νομού που εδρεύει στον Πολύγυρο.

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το “xalkidiki politiki” με τον υπεύθυνο-συντονιστή του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργο Κοντό σχετικά με την φετινή λειτουργία του ΕΚΑΒ για τους καλοκαιρινούς μήνες στη Χαλκιδική και αν διαθέτουν το ανάλογο προσωπικό ο ίδιος εξήγησε ότι «το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσει όπως λειτούργησε και τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός από το μόνιμο προσωπικό που διαθέτει το ΕΚΑΒ για την Χαλκιδική, φέτος θα βοηθήσουν και διασώστες της Θεσσαλονίκης και φυσικά αν παραστεί ανάγκη και διασώστες από την υπόλοιπη Ελλάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι οι βάσεις του ΕΚΑΒ βρίσκονται στον Πολύγυρο, στον Άγ. Νικόλαο, στο Παλαιοχώρι, στα Ν. Μουδανιά και στην Κασσάνδρα για τον χειμώνα. «Τώρα όμως, λόγω των αυξημένων υγειονομικών αναγκών στη φάση που είμαστε, αλλά και με την αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά φέρνοντας εθελοντές-διασώστες στη Χαλκιδική», τόνισε.

Ο κ. Κοντός ανέφερε ότι «στη Σιθωνία για παράδειγμα με την χορηγία του δήμου θα έχουμε όπως και πέρσι βάση του ΕΚΑΒ στη Σάρτη για να εξυπηρετείται εκεί η ευρύτερη περιοχή, η οποία έχει ιδιαίτερη ανάγκη από κάλυψη τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της χιλιομετρικής της απόστασης από το πλησιέστερο κέντρο υγείας που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο».

Πηγή: xalkidikipolitiki.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews