ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/6/21

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πότε να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν – Νέες οδηγίες


Τρίτη,, 15 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πότε να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν – Νέες οδηγίες

healthreport.gr

25/06/2021


Τι πρέπει να πράξουν με το εμβόλιο όσοι νόσησαν

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πότε να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν – Νέες οδηγίες

Νέες οδηγίες για τον εμβολιασμό όσων νόσησαν από κορονοϊό, έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις νέες συστάσεις, όσοι νόσησαν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο 6μηνες μετά, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να είναι τεχνικά έτοιμο το σύστημα του emvolio.gov.gr.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, «Στο θέμα για τα άτομα τα οποία έχουν νοσήσει και έχουν προγραμματίσει την πρώτη δόση εμβολίου, η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι αυτό να γίνεται 6 μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης και αν οι ίδιοι έχουν ραντεβού πιο πριν, τότε θα πρέπει οι ίδιοι – δεν θα γίνει αυτόματα από το σύστημα μέχρι να τελειοποιηθεί η τεχνική λύση – να ακυρώσουν το ραντεβού τους και να ορίσουν τον εμβολιασμό στους 6 μήνες μετά».

Σε ότι αφορά εκείνους που ενώ νόσησαν έκαναν ήδη την 1η δόση του εμβολίου και εκκρεμεί η δεύτερη δόση, τότε και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οι ίδιοι από μόνοι τους να ακυρώσουν την δεύτερη δόση, με βάση την απόφαση της Επιτροπής ότι αποκτάται ισχυρή ανοσία με την πρώτη δόση.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή της επιδημίας στη χώρα μας, τον Φεβρουάριο του 2020, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 415.401 εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews