ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/6/21

Προς τρίτη δόση του εμβολίου από Σεπτέμβριο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα – Τι εξετάζεται

 

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

EKABNews


Προς τρίτη δόση του εμβολίου από Σεπτέμβριο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα – Τι εξετάζεται

healthreport.gr

 

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση αλλά και τα Ευρωπαϊκά όργανα

 

Όλα δείχνουν ότι από Σεπτέμβριο θα χρειασθεί να γίνει και τρίτη δόση του εμβολίου εξαιτίας και της μετάλλαξης Δέλτα που αναμένεται να κυριαρχήσει και στη χώρα μας έως το τέλος καλοκαιριού όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η μετάλλαξη Δέλτα που θεωρείται πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη από όλες τις μεταλλάξεις που έχουν καταγραφεί, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε κυβέρνησης και ειδικούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τρίτη δόση

Στο πλαίσιο αυτό ήδη τα Ευρωπαϊκά όργανα έχουν εξασφαλίσει νέες παρτίδες εμβολίων ώστε να καλυφθούν όλοι οι πολίτες της Ε.Ε., ενώ τα εμβόλια αναμένεται να καλύπτουν και την μετάλλαξη Δέλτα.

 

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι με τη μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο χτίζεται η ανοσία του πληθυσμού, καθώς πλέον για να υπάρχει προστασία θα πρέπει να εμβολιασθεί πάνω από το 80% του πληθυσμού.

Να υπενθυμιστεί ότι μέχρι σήμερα για να δημιουργηθεί ανοσία αγέλης έπρεπε να είχε εμβολιασθεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού.

Με βάση τον σχεδιασμό αλλά και τις πρώτες συζητήσεις στην κυβέρνηση, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει από τέλος Σεπτεμβρίου οπότε και εκτιμάται ότι θα έχουν ληφθεί και οι αποφάσεις κεντρικά από την Ευρώπη ώστε να τηρηθεί μία κοινή γραμμή.

 

Θεωρείται ωστόσο βέβαιον ότι οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση, η οποία όπως φαίνεται δεν θα είναι απλά υπενθυμιστική, αλλά θα περιλαμβάνει και την κάλυψη των νέων στελεχών του κορονοϊού, θα ξεκινήσει με όσους είχαν εμβολιασθεί αρχικά από τον Ιανουάριο.

Ταυτόχρονα ανησυχία προκαλεί και το θέμα του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson το οποίο δεν φαίνεται να καλύπτει πλήρως τις μεταλλάξεις. Γι αυτό και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει η δεύτερη δόση με MRNA εμβόλιο.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Μια αύξηση του αριθμού παραλλαγών με ταχεία διάδοση και με μικρή θνητότητα θα είναι ένα σήμα για το τέλος της πανδημίας.
  Για την Δέλτα υπάρχει ακόμη ένα θέμα για ειδικά μέτρα, λόγω μεγάλης ταχύτητας διάδοσης έστω και με μικρό αριθμό θανάτων.
  Εμπόδιο στην εξαφάνιση της πανδημίας μπορεί να είναι η αύξηση του διαφορετικού αριθμού ταχέως διαδιδομένων μεταλλάξεων. Αν συμβεί αυτό, τότε ξεκάθαρα μιλάμε για βιολογικό όπλο. Ασυζητητί. 100%. Θέλει βαρειά μαθηματικά για να προβλεφθεί η συνέχεια. Δεν είναι για ΗΠΑ αυτό. Μόνο για Ιαπωνία...
  Παρενέργειες από τα πειραματικά εμβόλια θα υπάρχουν στο καρδιαγγειακό για χρόνια, σε άλλους γρήγορα και σε άλλους αργότερα. Αυτό αναμένεται.
  Ευχόμαστε καλή αντιγραφή της ανάρτησης αυτής στους ειδικούς του κώλου απο τας ΗΠΑ και τον ΠΟΥ. Τους περιμένουμε να πούν τα κάλλαντα στην Ελλάδα, απο το γνωστό κύκλωμα των τηλεμασόνων δημοσιογράφων του Μωυσή. Τους έχουμε χεσμένους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews