ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/6/21

Κ.Υ. Μετσόβου: Υπάρχουν ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν πληρώματα

 

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Μέτσοβο: Υπάρχουν ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν οδηγοί

epiruspost.gr

22/06/2021

 

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες χρειάστηκε ασθενοφόρο στο Μέτσοβο αλλά ασθενοφόρο δεν υπήρχε στο Κέντρο Υγείας.

Το πρόβλημα εξελίσσεται σε εξαιρετικά σοβαρό και μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Στο Κέντρο Υγείας του Μετσόβου ασθενοφόρα υπάρχουν αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οδηγοί.

Έτσι όταν προκύπτει περιστατικό και ο οδηγός δεν εργάζεται πρέπει να φτάσει ασθενοφόρο από τα Γιάννινα, που σημαίνει μεγάλη απώλεια χρόνου.

Ο Δήμαρχος Μετσόβου με έγγραφό του προς το ΕΚΑΒ επισημαίνει το πρόβλημα και ζητά άμεση λύση.

«Στο Μέτσοβο λειτουργεί Κέντρο Υγείας που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίάς στους δημότες και τους επισκέπτες του τόπου μας.

Όμως παρόλο που υπάρχουν ασθενοφόρα στο κέντρο Υγειας( ένα εκ των οποίων αποτελεί δωρεά κληροδοτήματος του Μέτσοβου) δεν υπάρχουν αντίστοιχα οδηγοί αυτών με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι βάρδιες όλες τις ημέρες της εβδομάδας και να μην μπορούν να πραγματοποιούνται  διακομιδές ασθενών.

Πολλές φορές οι διακομιδές γίνονται με απλά οχήματα γεγονός  που εγκυμονεί  κινδύνους και για την ζωή των ασθενών.

Δυστυχώς τα περιστατικά που δεν μπορούν να καλυφθούν με διακομιδή συνεχώς αυξάνονται με αποτέλεσμα  ακόμη και θανατηφόρα περιστατικά να αποδίδονται σε καθυστερημένες και χωρίς τα στοιχειώδη μετακινήσεις ασθενών» σημειώνει ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος επαναφέρει το αίτημα για την ίδρυση τοπικού κλιμακίου του ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα καθημερινά διογκώνεται  και γινόμαστε δεκτές έντονων διαμαρτυριών  από δημότες και επισκέπτες της περιοχής που βιώνουν την τραγική  αυτή κατάσταση, επαναλαμβάνουμε και εμμένουμε στην επιτακτική ανάγκη λειτουργίας ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: epiruspost.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews