ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/6/21

Ανασχηματισμός: Νέα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα – Όλες οι πληροφορίες και τα ονόματα στην Υγεία

 

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Ανασχηματισμός: Νέα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα – Όλες οι πληροφορίες και τα ονόματα στην Υγεία

healthreport.gr

 

Ποια ονόματα φημολογούνται για αλλαγές στην Υγεία

 

Άνοιξε για τα καλά η συζήτηση στους πολιτικούς κύκλους για έναν πιθανό ανασχηματισμό. Κάτι που άλλωστε αφήνουν να εννοηθεί και κυβερνητικά στελέχη όπως είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι είπε: «Πελώνη: Όλοι αξιολογούνται – Νέα σενάρια ανασχηματισμού»

Η φημολογία βέβαια γίνεται όλο και πιο έντονη με πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς να κάθονται ήδη σε αναμμένα κάρβουνα για έναν πιθανό ανασχηματισμό.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι ο πρωθυπουργός με έναν πιθανό ανασχηματισμό θα επιχειρήσει να σηματοδοτήσει την μετα- covid εποχή οπότε και θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές σε πολλούς τομείς και ειδικά στην Υγεία.

Το υπουργείο Υγείας

Μέσα στα πρώτα υπουργεία που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων – λένε καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr – είναι το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται άλλωστε για το κεντρικό υπουργείο που διαχειρίστηκε την πανδημία από την πρώτη μέρα. Ωστόσο ο κορονοϊός ανέδειξε και πολλά προβλήματα στο σύστημα Υγείας τα οποία θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουν να επιλύονται, εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα ακολουθήσουν στο ΕΣΥ αλλά και γενικότερα στο σύστημα θα έχουν ως βασικό πρόσωπο στήριξης τον Κυριάκο Πιερρακάκη αφού ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης φαίνεται να είναι αμετακίνητος στον φημολογούμενο ανασχηματισμό.

 

Κρίνεται άλλωστε εξαιρετικά επιτυχημένος ειδικά στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας αφού ήταν το πρόσωπο που έστησε όλα τα ψηφιακά συστήματα εν μία νυκτί όπως τα sms αλλά και το σύστημα των εμβολιασμών.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται πως θα συνδράμει και στον υπουργό Υγείας μετά τον ανασχηματισμό, καθώς οι περισσότερες αλλαγές που σχεδιάζονται στην Υγεία περιλαμβάνουν ψηφιακά συστήματα.

Σε ότι αφορά στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, έγκυρες πηγές του HealthReport.gr τον θέλουν να μετακινείται σε άλλο υπουργείο, ώστε τη θέση του να πάρει αντίστοιχα προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, που θα αναλάβει και την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ στην μετα- covid εποχή.

 

Κατά τα άλλα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τον θέλουν να είναι αμετακίνητος στη θέση του, ενώ το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του υπουργού μετά τον ανασχηματισμό, θα έχει καλές σχέσεις μαζί του, ώστε να μπορούν να συνεργασθούν.

 

Σε επίπεδο υφυπουργών τώρα, αναμένεται να υπάρξει μια ριζική ανανέωση στο κυβερνητικό σχήμα με νέα πρόσωπα. Στο υπουργείο Υγείας πάντως πηγές του HealthReport.gr θεωρούν βέβαιη την αναβάθμιση του σημερινού Γενικού Γραμματέα Μάριου Θεμιστοκλέους στη θέση του υφυπουργού για ζητήματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ώστε να στηθεί το σύστημα από την αρχή.

 

Άλλωστε η πανδημία έφερε καθυστερήσεις στον σχεδιασμό της ΠΦΥ ενώ μόλις τώρα ξεκινά να οργανώνονται οι όποιες αλλαγές.

Ο χρόνος του ανασχηματισμού

Σε ότι αφορά τον χρόνο του φημολογούμενου ανασχηματισμού, παρότι τα αρχικά σενάρια μιλούσαν για Σεπτέμβριο ώστε να συνδυαστεί και με τη ΔΕΘ, πλέον όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο να γίνει πολύ νωρίτερα. Κάποιοι μάλιστα τοποθετούν τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ακόμη και μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θέλει να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον covid, έστω κι αν ο κορονοϊός μας απειλεί ακόμη. Στόχος να ξεκινήσουν τα έργα και στον τομέα της Υγείας, καθώς εδώ και 1,5 χρόνο οι κυρίαρχες κυβερνητικές αποφάσεις αφορούν στην πανδημία.

Πηγή: healthreport.gr
 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Στην λήψη αποφάσεων θα πρέπει, "να υπάρχει ένα αντικειμενικό σύστημα αξιών και προτεραιοτήτων και αυτό είναι απαραίτητη προυπόθεση για την άριστη διαδικασία στη λήψη αποφάσεων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews