ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/6/21

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για το χρονικό διάστημα συντήρησης και απολύμανσης συντήρηση των ΜΕΘ


Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ / Επικίνδυνη απόφαση για τη συντήρηση των ΜΕΘ

avgi.gr

25/06/2021

 

Σε δύο έως τέσσερις ημέρες μειώνονται οι διαδικασίες συντήρησης και απολύμανσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με απόφαση του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ

Σε μια πολύ επικίνδυνη απόφαση προχώρησε το ΚΕΠΥ - ΕΚΑΒ, καθώς με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου η συντήρηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Αττικής θα γίνεται μόνο για δύο έως τέσσερις ημέρες, ενώ μέχρι την προηγούμενη χρόνια ήταν δύο εβδομάδες!

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, οι κλίνες ΜΕΘ στη χώρα είναι ελάχιστες. Συγκεκριμένα, στα μέσα Μαΐου λειτουργούσαν συνολικά 1.200 κλίνες ΜΕΘ με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, στον αριθμό αυτό συνυπολογίζονταν και οι 400 προσωρινές κλίνες (χειρουργικές αίθουσες, αίθουσες ανάνηψης, αίθουσες κλινικών, καρδιολογικές μονάδες, αίθουσες κλινικών κ.λπ.), οι οποίες σταδιακά επανέρχονται στην προηγούμενη λειτουργία τους, δηλαδή σε απλά κρεβάτια νοσηλείας.

Σύμφωνα με τον Μ. Γιαννάκο, λόγω των λιγοστών λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ, το ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ πήρε απόφαση η καθιερωμένη καλοκαιρινή συντήρηση και απολύμανσή τους να διαρκέσει δύο έως τέσσερις ημέρες και όχι δύο εβδομάδες, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει ότι στις ΜΕΘ αποικούν πολυανθεκτικά νοσοκομειακά μικρόβια, κάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο για τους ασθενείς. Άλλωστε, τους τελευταίους μήνες πολλοί ήταν οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού στην υγεία τους, αλλά τελικά η νοσηλεία τους εξελίχθηκε πολύ πιο σοβαρά εξαιτίας μικροβίων που κυκλοφορούν στους συγκεκριμένους θαλάμους.

Με τόσες λίγες ημέρες συντήρησης, απορίας άξιο είναι πότε θα ξεκουραστούν οι λιγοστοί εργαζόμενοι που βρίσκονται έναν χρόνο τώρα νυχθημερόν στις ΜΕΘ, διερωτάται ο Μ. Γιαννάκος.

 

 

 

Ξεκάθαρη η «γύμνια» στις ΜΕΘ

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΚΕΠΥ - ΕΚΑΒ αναδεικνύει περίτρανα το κενό που επικρατεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βασίλης Κικίλιας και άλλα κυβερνητικά στελέχη πανηγυρίζουν για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Θωράκιση, ωστόσο, που δεν προκύπτει από τα ίδια τα γεγονότα. Αφού η χώρα μας έχει υπερπληθώρα κλινών ΜΕΘ, γιατί οι αρμόδιες αρχές βιάζονται να κάνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τη συντήρηση και την απολύμανση; Αφού οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι φωνές «μίζερης αντιπολίτευσης», γιατί δεν δίνουν περισσότερες ημέρες ξεκούρασης στους γιατρούς που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους το βάρος της πανδημίας για πάνω από έναν χρόνο;

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην τύχη του. Ταυτόχρονα, όσο αποκλιμακώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα -ιδιαίτερα οι διασωληνωμένοι και οι νοσηλείες- τόσο θα ξεδιπλώνεται και το σχέδιο των ενοίκων του Μαξίμου για το ΕΣΥ. Με την τακτική που ακολουθούν για τα δημόσια νοσοκομεία «κλείνουν το μάτι» σε ιδιώτες, οδηγούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε λουκέτο και το προσωπικό τους στην απόλυση...

Πηγή: avgi.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews