ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/6/21

Β. Κικίλιας: Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας

 

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Β. Κικίλιας: Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας

moh.gov.gr

26/06/2021

 

ΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΒΡΑΔΥΝΗ»

Από τους πρώτους μήνες που ξέσπασε αυτή η τεράστια υγειονομική κρίση, θέσαμε πέρα και πάνω από όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε γρήγορες και καλά σχεδιασμένες αποφάσεις και έτσι η ανταπόκρισή μας στην επέλαση του κορονοϊού αποτέλεσε το τείχος προστασίας της Ελλάδας.

Ενώ η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αναπτύξει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, στο Υπουργείο Υγείας προετοιμάζαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί τόσο στην αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και στην υλοποίηση των εμβολιασμών.

Με πρωταρχικό μας μέλημα να μην μείνει κανείς ασθενής χωρίς την αναγκαία περίθαλψη, αναπτύξαμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων μας, νέες κλίνες και από 557 που ήταν τον Ιούλιο του 2019 καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις 1500. Ενισχύσαμε τις υγειονομικές δομές της χώρας με όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, εξοπλισμό και κυρίως ανθρώπινο δυναμικό, πραγματοποιώντας μέσα σε μόλις 12 μήνες περισσότερες από 10.000 προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Επιπλέον, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων, τη συστηματική ιχνηλάτηση και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού, διευρύναμε το testing με αποτέλεσμα να φτάσουμε να διενεργούμε ημερησίως έως και 80.000 PCR/rapid test.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους παρουσίασα μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, το Εθνικό Σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Επομένως, όταν στα τέλη του επόμενου μήνα παραλάβαμε τα πρώτα εμβόλια, τα εμβολιαστικά κέντρα στις υγειονομικές δομές της χώρας ήταν έτοιμα και οι γιατροί και οι νοσηλευτές στις θέσεις τους.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και τα εμβόλια που έρχονται μπαίνουν κατευθείαν στις εμβολιαστικές γραμμές.

Οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών είναι πλέον εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 70%-75%. Εμβολιάστηκαν στην συντριπτική τους πλειονότητα οι ευπαθείς ομάδες, οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη.

Ο εμβολιασμός είναι μόνος δρόμος για να βγούμε από την πανδημία, ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Όλη η αυτή προσπάθεια, όλες αυτές οι θυσίες που κάναμε τους τελευταίους 15 μήνες, δεν πρέπει να πάνε στράφι.

Τώρα που η πλατφόρμα εμβολιασμών είναι ανοιχτή για όλες τις ηλιακές ομάδες, πρέπει όλοι να κλείσουν άμεσα ραντεβού και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε καταφέρει να χτίσουμε το αναγκαίο «τείχος ανοσίας»

Πηγή: moh.gov.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Καλημέρα σε όλο τον κόσμο!!!

  Τις τελευταίες 3 μέρες, μετά το παραλήρημα του πρωθυπουργού περί υποχρεωτικότητας, συναντώ στον δρόμο φίλους, με τους οποίους έχουμε κοινές απόψεις. Βλέπω πολλούς πανικόβλητους, άλλους φοβισμένους και γενικά πολύ άγχος ρε παιδιά (ευτυχώς οι πολλοί παραμένουν ψύχραιμοι).
  Το ερώτημα όλων είναι "τι θα κάνουμε;"
  Θα πρέπει να καταλάβουμε κατ' αρχήν ότι, το εμβολιαστικό κλίμα που αντιλαμβανόμαστε γύρω μας είναι τεχνητό. Το διαμορφώνει η τηλεόραση και τα ΜΜΕ, ενώ την πιο πολύ φασαρία την κάνουν όσοι εμβολιάστηκαν, σε μια προσπάθεια να πείσουν και τους γύρω τους να ακολουθήσουν...Βλέπετε αυτοί που βιάστηκαν έχουν πλέον το ζόρι και την αγωνία για τις επιπτώσεις του μέλλοντος, διότι άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι έγιναν πειραματόζωα και δεν θέλουν να είναι μόνοι τους...μας θέλουν όλους μαζί!!!
  Πρέπει να δούμε τα πράγματα καθαρά.
  Η ίδια η Ευρωπαϊκή ένωση λέει ότι, στην Ελλάδα εμβολιάστηκε μόνο το 22%...και μόνο αυτό αποδεικνύει ότι οι μη εμβολιασμένοι είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία, πρέπει να το καταλάβετε αυτό και να σταματήσετε να λέτε ότι "όλοι γύρω μου το κάνουν", γιατί αυτό δεν ισχύει.
  Κάθε μέρα ακούμε για ανθρώπους που είτε πεθαίνουν λίγες μέρες μετά το εμβόλιο, για άλλους που μπαίνουν στο νοσοκομείο, για άλλους που υποφέρουν στα σπίτια τους...δυστυχώς, το πάθημα των συνανθρώπων μας, έγινε μάθημα για τους υπολοίπους, γι' αυτό και σταμάτησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί.
  Εάν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα ή σε οποιοδήποτε εκβιασμό, όχι επικοινωνιακά (μην ψαρώνετε) αλλά επί της ουσίας, αυτό θα συνιστά πραξικόπημα...και στα πραξικοπήματα ξέρετε πώς αντιδράει ο λαός!!!
  Μην βιάζεστε, το ζόρι το έχουν αυτοί, γι' αυτό και βιάζονται και πιέζουν!!!
  Μην εφησυχάζετε, κρατήστε και εκφράστε δυνατά την άποψή σας, προστατέψτε τις οικογένειες και τους φίλους σας και κρατήστε ψυχολογία νικητή, όχι φόβο, όχι ηττοπάθεια.
  Όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου, δεν μασάς, προχωράς και νικάς!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews