ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/6/21

Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα τα προνόμια στους εμβολιασμένους

 

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα τα προνόμια στους εμβολιασμένους

healthpharma.gr

25/06/2021

 

«Στο ζήτημα του κορωνοϊού εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο των εμβολιασμών σε όλη την ΕΕ. Υπήρξε αναγνώριση πως ως Ευρώπη καλύψαμε το χαμένο έδαφος και μπορέσαμε να προμηθευθούμε επαρκείς δόσεις ώστε όλοι οι ενήλικοι πολίτες να μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

 

«Στο ζήτημα του κορωνοιού εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο των εμβολιασμών σε όλη την ΕΕ. Υπήρξε αναγνώριση πως ως Ευρώπη καλύψαμε το χαμένο έδαφος και μπορέσαμε να προμηθευθούμε επαρκείς δόσεις ώστε όλοι οι ενήλικοι πολίτες να μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράστηκε ικανοποίηση ότι η Ελλάδα έκανε προόδους για την πορεία των εμβολιασμών έναντι της Covid 19».

«Έγινε μια συζήτηση γύρω από το θέμα της μετάλλαξης Δέλτα. Η εκτίμηση των ειδικών του ECDC είναι ότι μέχρι τα τέλη του Αυγούστου θα είναι η πλέον επικρατούσα. Μία είναι η απάντηση έναντι των μεταλλάξεων κι αυτή είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών. Θα πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούμε. Θέλω να σας ζητήσω να δείτε τα στοιχεία από τα νοσοκομεία μας τους τελευταίους μήνες. Τα περισσότερα θύματα που χάνονται από την Covid 19 είναι οι ανεμβολίαστοι πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων lockdown

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων πολιτών, αντιλαμβάνομαι και αναγνωρίζω ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που είναι διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό. Υπάρχουν και οι αρνητές και είναι ευτυχώς λίγοι, με τους οποίους διαφωνώ κάθετα. Με εκείνους, όμως, που προβληματίζομαι είναι οι συμπολίτες μου, οι οποίοι δεν κάνουν το εμβόλιο, επειδή περιμένουν να το κάνουν οι υπόλοιποι. Αυτή δεν είναι μια υπεύθυνη στάση απέναντι στην κοινωνία. Αισιοδοξώ, πάντως, ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε νέα lockdown. Δεν είναι λύση οι περιορισμοί», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για το ζήτημα των μεταλλάξεων, όπως είπε, δεν υπάρχει πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την υιοθέτηση επιπρόσθετων μέτρων έναντι της Covid 19. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Η γενικότερη εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας σε επίπεδο ΕΕ και Ευρωζώνης είναι θετική.

Το ελληνικό σχέδιο έχει εγκριθεί. Τα πρώτα 4 δισ. ευρώ αναμένονται περί τα τέλη Αυγούστου και ευελπιστώ η χώρα μας να απορροφήσει άμεσα τους πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για το σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν «προνόμια» σε εμβολιασμένους πολίτες, ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να πει ότι «θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μία εβδομάδα», ενώ σημείωσε πως το μείζον, στην παρούσα φάση, είναι να πείσουμε τους πιο αναποφάσιστους να εμβολιαστούν.

Για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό

Η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη σε μια συνεργασία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, αλλά θα πρέπει να αποφευχθεί η εργαλοποίηση του μεταναστευτικού και η Τουρκία να κάνει κινήσεις καλής θέλησης και να αποδέχεται πλέον επιστροφές από την Ελλάδα.

«Δεν νοείται λύση στο Κυπριακό πλαίσιο έξω από το πλαίσιο της διζωνικής – δικοινοτικής οντότητας. Αυτή είναι η κεντρική προσέγγιση και δεν αλλάζει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε:

«Έχει καταστεί απολύτως σαφές ότι μία ένταση είτε με την Ελλάδα είτε με την Κύπρο έχει επίπτωση στις ευρωτουρκικές σχέσεις. Δεν είμαστε μόνοι μας, οι εταίροι μας θα μας στηρίξουν».

Με επιμονή δική μου και του Μάριο Ντράγκι ενισχύσαμε τα συμπεράσματα για την Λιβύη, ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου και να αποχωρήσουν άμεσα χωρίς καθυστερήσεις όλες οι ξένες και μισθοφορικές δυνάμεις από την Λιβύη.

Πηγή: healthpharma.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. ἀπό τόν ὑπερβάλλοντα ζῆλο του γιά τήν ἐπιτυχῆ ἀντιμετώπιση τοῦ ἰοῦ, εἰσηγήθηκε τό πιστοποιητικό ἐμβολιασμοῦ, καί ἀνακοίνωσε προνόμια γιά τούς ἐμβολιασμένους. Αὐτό δέν θά εἶναι ἕνα ἁπλό χαρτί, μιά συνηθισμένη βεβαίωση. Ἄν παρ’ ἐλπίδα ἐφαρμοσθῆ αὐτό, τότε ὅσοι δέν θά ἐμβολιασθοῦν καί δέν θά ἔχουν αὐτό τό πιστοποιητικό, θά ἀποκλείωνται ἀπό παντοῦ. Τό Συμβούλιο τῆς Εὐρώπης (2361/2021) ἀποφάνθηκε ὅτι τό ἐμβόλιο δέν εἶναι ὑποχρεωτικό καί δέν πρέπει νά γίνεται διάκριση ἐμβολιασμένων καί μή. Ὁ Πρωθυπουργός τῆς Ἑλλάδος, ἐνεργώντας αὐταρχικά, γίνεται βασιλικώτερος τοῦ βασιλέως, διχάζει τόν Ἑλληνικό λαό καί ἐπιβάλλει μία δικτατορία χειρίστου εἶδους.

    Αὐτή είναι μια ἀντισυνταγματική καί παράνομη προσπάθεια τοῦ Πρωθυπουργοῦ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα δωσει και τιποτα ατοκα δανεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews