ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/6/21

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για την ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ και την συνέχιση χορήγησης του Επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας

 

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Κύριοι Υπουργοί,

Έχουμε κατ’ επανάληψη καταθέσει υπομνήματα στην αρμόδια επιτροπή που συστήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών για την συνέχιση, επέκταση σε άλλες ειδικότητες και διπλασιασμό του Ανθυγιεινού Επιδόματος του άρθρου 18 του Ν.4354/2015.

Οικονομικές υπηρεσίες φορέων του Υπουργείου Υγείας, Νοσοκομείων που επεξεργάζονται την μισθοδοσία του Ιουλίου προβαίνουν σε περικοπή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

Με την υφιστάμενη ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση Ν.4745 άρθρ.64 η γνωμοδότηση της επιτροπής παραδίδεται στο Υπουργείο Οικονομικών έως 30/4/2021 και το επίδομα καταβάλλεται έως δύο μήνες μετά (Μάιο και Ιούνιο) που πρέπει να εκδοθεί η απόφαση. Η γνωμοδότηση δεν έχει κατατεθεί παρά τις προτάσεις μας, τα υπομνήματά που καταθέσαμε, την δια ζώσης συζήτηση που είχαμε. Μάλιστα όλα αυτά εν καιρώ υγειονομικής κρίσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μέχρι τώρα έχουμε εισπράξει χειροκροτήματα, σύσταση και πορίσματα επιτροπών για ζητήματα που θεωρούνται αυτονόητα για την κοινωνία και αφορούν την πανθομολογούμενη επικινδυνότητα και ανθυγιεινότητα των υγειονομικών και προνοιακών επαγγελμάτων.

Η Επιτροπή συνεχίζει επί μακρόν να λειτουργεί χωρίς να γνωμοδοτεί για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που συμπληρώνει το πενιχρό μισθό μας.

Επίσης έχουμε θετικό πόρισμα αρμόδιας επιτροπής για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα που δεν γίνεται δεκτό επειδή κατά τον Υφυπουργό Εργασίας ο κορωνοϊός είναι προσωρινή νόσος ξεχνώντας τα λοιμώδη νοσήματα που προϋπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά τον κορωνοϊό.

Όσο δεν ρυθμίζεται με μόνιμο τρόπο το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σημαίνει ότι βρίσκεται στο τραπέζι η περικοπή του και αντικατάστασή του με μέσα ατομικής προστασίας που είναι αυτονόητο ότι πρέπει να χορηγούνται.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την συνέχιση χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και την ένταξή μας στα ΒΑΕ με βάση τις προτάσεις μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews