ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/6/21

Σε απεργιακό κλοιό και το ΕΣΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – Ποιοι απεργούν

 

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Σε απεργιακό κλοιό και το ΕΣΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – Ποιοι απεργούν

healthreport.gr

10/6/2021

 

Σε απεργία και οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη 10 Ιουνίου λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία προχωρούν η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ, την ΠΝΟ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στο πλαίσιο αυτό σε 24ωρη απεργία βρίσκονται και οι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όπως και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Παρότι η πανδημία δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για απεργίες στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, λόγω του φόρτου εργασίας στα νοσοκομεία, τα συνδικαλιστικά σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Στις περιπτώσεις πάντως που το ποσοστό συμμετοχής θα είναι μεγάλο, θα καλύπτονται πλήρως τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι πάντως πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, αφού επισημαίνουν ότι με το Νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή καταργούνται θεμελιώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews