ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/6/21

Λίγες λέξεις, με νόημα. Ίσως....

 

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Λίγες λέξεις, με νόημα. Ίσως....

26/06/2021

Γράφει η Ιωάννα Νίτσιου

Πολλές φορές, αναρωτήθηκα, αν πραγματικά είχε νόημα να γράφω τα άρθρα που αφορούν στο ΕΚΑΒ και  στους Διασώστες. Για το πώς αισθάνονται, πώς διαχειρίζονται την πανδημία, τη ζωή τους στο ασθενοφόρο, τα ψεύτικα λόγια, τις υποσχέσεις, το καθήκον, την οικογένειά τους, τα εντός και τα εκτός τους, την κατάθλιψη και την ανέχεια. Αν είχαν ανάγκη, εν τέλει, τα λόγια μου. Ή αν θα άλλαζε κάτι...

Σε αυτά τα λόγια όμως, δεν περιμένεις κανένα like. Δεν έχεις ίδιο όφελος. Δεν γράφεις βιβλίο , που αύριο θα φιγουράρει σε κάποια προθήκη βιβλιοπωλείου. Δεν περιμένεις κανένα βραβείο. Δε θέλεις μπράβο. Να δώσεις θέλεις. Ελπίδα. Σιγουριά. Αυτοπεποίθηση. Δύναμη. Θάρρος. Να βοηθήσεις. Να βρεις. Να διαλέξεις.

Είναι συναίσθημα, που εκφράζεις αυθαίρετα, χωρίς έγκριση . Ξεπηδάει ελεύθερα και παίρνεις τη θέση σου αθέατα, δίπλα σε όλους αυτούς που κάτι χρωστάμε, λίγο ή πολύ. Μικρό ή μεγάλο. Τους ακολουθείς κι ανασαίνεις, όσα ανασαίνουν. Ζεις, όπως ζουν. Νιώθεις, αυτό που νιώθουν.. Κι οι λέξεις γίνονται εικόνες. Το χαρτί, παίρνει φως. Κι εσύ, αντλείς από όλους αυτούς, την ίδια τη ζωή. Χωρίς υπερβολές, χωρίς πίεση, χωρίς αντάλλαγμα.

Ξέρω, πως διαβάζουν τα όσα γράφω, κι εκείνοι που αρνούνται την αλήθεια. Αυτοί που κρύβονται, κι απαξιώνουν οι ίδιοι το λόγο τους, με τις πράξεις τους. Με την απόλυτη σιωπή τους. Εκείνοι, που υπόσχονται ανέξοδα, τα όσα θα έκαναν τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ χαρούμενους και γιατί όχι ευτυχισμένους.

Γιατί την ευτυχία, την αισθάνεσαι στην αλήθεια. Σε απογειώνει. Η ευτυχία είναι χαρά. Είναι πνοή. Είναι άνεμος και σε παρασύρει. Κι αυτή τη χαρά όσοι την έταξαν στους Διασώστες του ΕΚΑΒ, δεν την έδωσαν..

Διαπίστωσα λοιπόν, πως ήταν, η αντίδραση μου ,σε όλο αυτό το στημένο παιχνίδι σε βάρος τους, το γράψιμο. Κι αντί να συνεχίσω το βιβλίο με τη ζωή του Άρη, που έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να διορθώσω, ασχολήθηκα με τα όσα του ΕΚΑΒ

Ωστόσο, δεν μπορώ να παραλείψω τα ευχαριστώ πολλών συναδέλφων, από όλη την Ελλάδα, για την στήριξη μου στην προσπάθεια τους, παρότι δεν υπήρξα ποτέ Διασώστρια. Μερικοί μάλιστα, δεν  κατανοούσαν το γεγονός, ότι τα όσα εγραφα, ήταν η δική τους πραγματικότητα, κι εγώ τα περιέγραφα επακριβώς...

Ωστόσο, κι εγώ είχα στήριξη. Από όλους. Κι από εκείνους που πραγματικά στηρίζουν το ΕΚΑΒ, είτε είναι στα φώτα της δημοσιότητας, είτε όχι.

Κουραστήκαμε όλοι με την πανδημία, με τα προσωπικά μας, με τις δουλειές μας, με ότι μας ταλαιπώρησε. Άλλοι νόσησαν, άλλοι έφυγαν, κι άλλοι ευτυχώς, ΞΕΦΥΓΑΝ...Ενώ άλλοι, ξέμειναν, απλά, στο μίζερο παρόν τους, σχεδιάζοντας τις επόμενες, ψεύτικες υποσχέσεις τους..

Αλλά, ήρθε το καλοκαίρι, κι όταν ο ήλιος λάμπει τόσο δυνατά , είναι δύσκολο να του αντισταθείς...

Ας ξεχάσουμε λοιπόν, έστω για λίγο, τα όσα νιώσαμε και βιώσαμε, κι ας δώσουμε χώρο στα καλύτερα αυτό το καλοκαίρι, που περιμένει να το πάρουμε αγκαλιά, χωρίς άγχος.

Εδώ θα είμαστε, να τους τα λέμε, ΠΑΛΙ.

Γιατί τελικά, αξίζει να γράφω για όλους εσάς!!!


ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ , ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ....

Η αλήθεια....και το ψέμα

Το Δίκαιο και το....δίκιο!

Ο αόριστος και η αοριστία..

Αναζητώντας....την ΕΞΟΔΟ!!!

Πες μου δυο λέξεις, που αρχίζουν από ...Κ

Είμαι εδώ....

Με λένε Νεφέλη, αλλά για κάποιο λόγο, με φωνάζουν Έλλη..

Ένας πολίτης στο φορείο....

A21; Α21 Κέντρο. Διαβιβάστε....

Πάσχα δίχως καλοκαίρι, ή Πάσχα μες το καλοκαίρι;

Κάτω από τις στολές, αναπνέουν άνθρωποι...

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews