ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/6/21

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: «Ανάγκη ανανέωσης και μονιμοποίησης όλων των επικουρικών εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και ευρύτερα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας»

 

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη ανανέωσης και μονιμοποίησης όλων των επικουρικών εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και ευρύτερα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας»

 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, στο ΕΚΑΒ, σήμερα, εργάζονται εκατοντάδες συμβασιούχοι, εκ των οποίων κάποιες συμβάσεις λήγουν τους επόμενους μήνες. Υπήρξαν, όμως, υποσχέσεις από την Κυβέρνηση για μονιμοποίησή τους. Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο ΕΚΑΒ και αν απολυθούν, θα μιλάμε για τραγική αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ. Το γεγονός ότι, οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει είναι ορισμένου χρόνου, δημιουργεί εργασιακή και βιοποριστική ανασφάλεια στους εν λόγω εργαζόμενους, ενώ η προδιαγεγραμμένη λήξη των συμβάσεών τους θα προκαλέσει δυσαναπλήρωτα κενά στο ΕΚΑΒ. Γενικότερα, οι αυξημένες ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης καθιστούν μονόδρομο την ανανέωση της θητείας όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν στο ΕΣΥ (επικουρικοί γιατροί, λοιπό επικουρικό προσωπικό, συμβασιούχοι ΟΑΕΔ, επικουρικοί διασώστες του ΕΚΑΒ), τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του 2021, με ταυτόχρονη δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων και με ειδική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των ήδη υπηρετούντων. Μόνον έτσι, μπορεί να υπάρξει μια σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον, καθώς, οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές, τόσο στην Δημόσια Υγεία, όσο και στην Πρόνοια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να ενισχύσετε τις δημόσιες δομές Υγείας με επιπλέον πόρους (έμψυχους και άψυχους), παρουσιάζοντας ένα μακροπρόθεσμο πλάνο μαζικών μόνιμων προσλήψεων και αναβαθμίζοντας το ιατρικό μισθολόγιο και τις αποδοχές των εργαζομένων του ΕΣΥ;

2. Προτίθεσθε να προβείτε, άμεσα, στην ανανέωση των συμβάσεων των ανωτέρω εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και εν συνεχεία, στη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών διασωστών με ανακατανομή των θέσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης του ΕΚΑΒ ανά νομό και Παράρτημα ΕΚΑΒ;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews