ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/6/21

Παραμένει το πρόβλημα με τα αεροπλάνα του ΕΚΑΒ

 

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Παραμένει το πρόβλημα με τα αεροπλάνα του ΕΚΑΒ

skyrodos.gr

Από ΜΑΡΙΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ -08/06/2021 - 16:26

 

Παραμένει τελικά το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα αεροσκάφη του ΕΚΑΒ που χρησιμοποιούνται για τις αεροδιακομιδές.

Το πρόβλημα ανέδειξε η πρόσφατη περίπτωση της 50χρονης  γυναίκας από τα Αφάντου, που προσβλήθηκε από κορονοϊό και  έπρεπε να μεταφερθεί με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ  σε νοσοκομείο αναφοράς γιατί  είχε διασωληνωθεί.

Η  μεταφορά της δεν ήταν δυνατή με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη γιατί σε αυτά δεν χωράει η ειδική κάψουλα που χρησιμοποιείται για τους ασθενείς με covid19.

Αυτό  επιβεβαίωσε με δηλώσεις του  σήμερα ο διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Σάββας Καραταπάνης.

Όπως είπε η γυναίκα μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας  C27 σε νοσοκομείο αναφοράς αλλά το πρόβλημα παραμένει.

“Δεν είναι εύκολο να λυθεί το πρόβλημα με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη αλλά πρέπει. Θα προκύψει εκ νέου θέμα και για το λόγο αυτό έχει αποφασιστεί οι μεταφορές των ασθενών  με κορονοϊό  σε νοσοκομεία αναφοράς να γίνονται με αεροσκάφη της  Πολεμικής Αεροπορίας”, υπογράμμισε ο κ. Καραταπάνης.

Ο κ. Καραταπάνης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στην Κάσο και τα θέματα που εξέτασε εκεί, καθώς και στις ενέργειες που γίνονται για να αντιμετωπιστεί το θέμα που αφορά το ιατρείο στο Γεννάδι και να γίνει πράξη το ΦΕΚ, το οποίο καθορίζει το οργανόγραμμα λειτουργίας του και το προσωπικό πρέπει να έχει.

Πηγή: skyrodos.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews