ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/6/21

Ισραήλ, Τηλεϊατρική για τη Διάσωση: Νέα Παραϊατρική Υπηρεσία στο σπίτι

 

Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Ισραήλ, Τηλεϊατρική Για Τη Διάσωση: Νέα Παραϊατρική Υπηρεσία Στο Σπίτι

emergency-live.com

 

Η Magen David Adom, η εθνική ιατρική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ, έχει δημιουργήσει ένα νέο διαδικαστικό πρωτόκολλο βασισμένο στην τηλεϊατρική

Η αρχική επαφή, χρησιμοποιώντας τηλεϊατρική, επιτρέπει μια στοχοθετημένη παρέμβαση και έναν παραϊατρικό να έρθει στο σπίτι του ασθενούς και να τον μετατρέψει σε μια αυτοσχέδια ιατρική κλινική

Ένας EMT είχε πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό του και στα φάρμακα που έπαιρνε βλέποντας τα πάντα απευθείας στο tablet του.

Ένας άλλος έλεγξε τα ζωτικά σημεία της γυναίκας και την εξέτασε για εμφανή σημάδια πόνου ή λοίμωξης.

Από απόσταση, στο κέντρο χειρουργικών επεμβάσεων, ένας γιατρός παρακολουθεί τις διαδικασίες και συντονίζει τις διαδικασίες.

Η πρόθεση του 101 είναι να μειώσει τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και αίθουσες έκτακτης ανάγκης με τη διαχείριση του ασθενούς από την πρώτη επαφή.

Η Κοινοτική Πρωτοβουλία Ιατρικής χάρη στην τηλεϊατρική μειώνει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών που αποστέλλονται σε αίθουσες έκτακτης ανάγκης από υπερπληθυσμένα νοσοκομεία της χώρας

Σε μια ανασκόπηση περίπου 1,000 ασθενών που κάλεσαν ένα ασθενοφόρο, Το 70% θεωρήθηκε αρκετά υγιές για να αντιμετωπιστεί από επαγγελματίες υγείας εκτός νοσοκομείου.

Ως εθνική υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, η Magen David Adom χειρίζεται όλες τις κλήσεις ασθενοφόρων που ελήφθησαν στην εθνική τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, 101.

Το πιλοτικό έργο, που χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας, εξυπηρετεί τις περιοχές Yarkon και Sharon του κεντρικού Ισραήλ.

Όλοι οι ασθενείς είναι μέλη της Μακάμπι, του δεύτερου μεγαλύτερου από τα τέσσερα εθνικά HMO του Ισραήλ.

Από τα μέσα Ιουνίου, ο Magen David Adom θα αυξήσει σημαντικά το πρόγραμμα «τηλεϊατρική και ασθενοφόρο», επεκτείνοντάς το σε ολόκληρη την κεντρική περιοχή του Ισραήλ και της Ιερουσαλήμ.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία έως και το ένα τρίτο, επιτρέπει στους παραϊατρικούς και τους EMT να εκτελούν ΗΚΓ και να ελέγχουν τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα, την ικανότητα των πνευμόνων και την αρτηριακή πίεση.

Μόλις οι πληροφορίες διαβιβαστούν σε γιατρό, η ομάδα και ο γιατρός αξιολογούν από κοινού εάν ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Παρόλο που η MDA είχε την ιδέα πριν από αρκετά χρόνια, ήταν η πανδημία COVID-19 που τελικά έπεισε το Υπουργείο Υγείας ότι η διατήρηση μη επειγόντων ασθενών στο σπίτι ήταν καλύτερη τόσο για τον ασθενή όσο και για το υπερφορτωμένο ιατρικό σύστημα του Ισραήλ, δήλωσε ο Δρ Refael Strugo. , Ιατρικός διευθυντής του MDA.

«Είναι καλύτερο φάρμακο», είπε ο Στρούγκο. «Εάν ο κόσμος διδάχθηκε κάτι κατά τη διάρκεια του COVID, είναι καλύτερο να θεραπεύουμε ασθενείς, και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, στο οικιακό τους περιβάλλον».

Πολλοί γηριατρικοί ασθενείς αντιμετωπίζουν σωματική, συναισθηματική και γνωστική μείωση όταν νοσηλεύονται, σημείωσε ο Strugo.

Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις, ο αποπροσανατολισμός, οι πτώσεις, ο υποσιτισμός και η ακατάλληλη λήψη φαρμάκων μπορεί να έχουν αντίκτυπο.

«Οι EMT και οι παραϊατρικοί εκπαιδευτές έχουν ήδη εκπαιδευτεί για να γνωρίζουν ποιος γενικά πρέπει να εκκενωθεί γρήγορα στο νοσοκομείο και ποιος δεν το κάνει, οπότε η triage είναι ήδη αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς τους», είπε.

Πηγή: emergency-live.com

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews