ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/6/21

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται αλλαγές σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

 

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται αλλαγές σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

healthreport.gr

21/06/2021

 

Τα σχέδια του υπ. Υγείας για τη φαρμακευτική πολιτική αλλά και για τον διαγνωστικό τομέα

Αλλαγές στη συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά και διαγνωστικών εξετάσεων αναμένεται να προωθήσει το υπουργείο Υγείας εντός του έτους, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που έχει καταρτισθεί και παρακολουθείται στενά και κεντρικά από την κυβέρνηση.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να γίνεται καλύτερος έλεγχος των συνταγών που εκτελούνται, αλλά και των διαγνωστικών εξετάσεων που συνταγογραφούνται, ενώ επιδιώκεται και η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση νέων καινοτόμων φαρμάκων.

 

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα νοσοκομεία

Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο, που παρά τον covid-19 είναι σε εξέλιξη έστω κι αν υλοποιείται με πιο αργούς ρυθμούς ακριβώς λόγω της πανδημίας, προβλέπεται έως το τέλος του έτους να εφαρμοσθεί καθολικά σε όλους τους ενδονοσοκομειακούς ασθενείς το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν και σύγχρονα εργαλεία στατιστικής ώστε να γίνεται ανάλυση των θεραπειών που χορηγούνται αλλά και να διεξάγεται έλεγχος για τα φάρμακα που καταλήγουν σε νοσηλευόμενους μέσω των κλινικών.

Επίσης το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να συνδέσει και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που σχετίζονται με τις φαρμακευτικές θεραπείες που φθάνουν στους ασθενείς.

Ειδικότερα στοχεύει στη διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων κατά τη συνταγογράφηση, να μπορέσουν δηλαδή να συνδεθούν ψηφιακά το Σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης [ΣΗΠ], το eDAPY και μεταξύ άλλων και η κίτρινη κάρτα ΕΟΦ που πλέον είναι ψηφιακή

Πηγή: healthreport.gr 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews