ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/6/21

Ανδρέας Πουλάς: «Η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί σχέδιο, συνέπεια και ενδυνάμωση του ΕΣΥ»Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

EKABNews


Ανδρέας Πουλάς: «Η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί σχέδιο, συνέπεια και ενδυνάμωση του ΕΣΥ»

kinimaallagis.gr

8/6/2021


Τα προβλήματα των Νοσοκομείων κατά τη διαδικασία της σταδιακής επιστροφής τους στην κανονικότητα τόνισε ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Σισμανογλείου που ξεκίνησε κανονικά τις εφημερίες χωρίς όμως να έχουν επιστρέψει γιατροί και νοσηλευτές που είχαν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού προκειμένου να ενισχύσουν Μονάδες Υγείας που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας.  Επιπλέον αναφέρθηκε και στο παράδειγμα των νοσοκομείων των Ιωαννίνων όπου οι γιατροί έχουν καταντήσει τα παιδιά για όλες τις δουλειές. Εφημερεύουν στα επείγοντα και στις κλινικές, εκτελούν τα καθήκοντα των ΚΟΜΥ κάνοντας τεστ covid στους ασθενείς που πάνε για εισαγωγή ή είναι πιθανά κρούσματα και επίσης θα πρέπει να στελεχώσουν και τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ίδιο προσωπικό να επωμίζεται όλα τα παραπάνω, μία κατάσταση που δυστυχώς όπως τόνισε ο κ. Πουλάς και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Στη συνέχεια ο κ. Πουλάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κόπωση του υγειονομικού προσωπικού το οποίο όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας εργάστηκε και προσέφερε τις υπηρεσίες του ανελλιπώς χωρίς δικαίωμα αδειών και η κυβέρνηση αντί να το στηρίξει φροντίζει να το πιέζει ακόμη περισσότερο φτάνοντάς το στα όρια των αντοχών του.

Επιπλέον, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ρώτησε τον κ. Κοντοζαμάνη πώς σκοπεύει το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει τις συσσωρευμένες ιατρικές πράξεις, τα τακτικά χειρουργεία που βρίσκονταν σε αναστολή καθώς και τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού τη στιγμή που κατά γενική ομολογία υπάρχει ανάγκη ταχύτερης επιστροφής στην κανονικότητα καθώς όπως είναι λογικό αυξήθηκε η ανάγκη για τη φροντίδα άλλων προβλημάτων υγείας του πληθυσμού που ήταν στην αναμονή τόσους μήνες λόγω της πανδημίας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Κοντοζαμάνη στο Νομό Αργολίδας η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο μόνος σκοπός της ήταν να μοιράσει, εύσημα, συγχαρητήρια και υποσχέσεις μπροστά στις κάμερες, τη στιγμή που η λύση είναι μία και μοναδική και δεν είναι άλλη από τη δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου πλήρως στελεχωμένου και άρτια εξοπλισμένου

Πηγή: kinimaallagis.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews