ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/6/21

Παραχώρηση χώρου από τον δήμο Ζαχάρως στο ΕΚΑΒ Πάτρας

 

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Παραχώρηση χώρου από τον δήμο Ζαχάρως στο ΕΚΑΒ Πάτρας

proini.news

Ημερομηνία: 18-06-2021 | Συγγραφέας: Ελένη Παπαδοπούλου


Στόχος η δημιουργία λειτουργικής δομής – παραχώρηση και αύλειου χώρου για σταθμευση ασθενοφορων

Την δωρεάν παραχώρηση στην Δ/νση ΕΚΑΒ Πάτρας κατάλληλου χώρου περίπου 40m2 εντός του υπογείου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζαχάρως (Πνευματικό Κέντρο) σε οργανωμένη και λειτουργική κτιριακή υποδομή, καθώς και αύλειου χώρου για την στάθμευση των ασθενοφόρων οχημάτων του τομέα, με την υποχρέωση και δέσμευση από πλευράς του ΕΚΑΒ για την συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία του σταθμού έως την λήξη της παραχώρησης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην δια περιφοράς συνεδριάση του την Τρίτη 15 Ιουνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως .  Η χρονική διάρκεια παραχώρησης θα είναι 5 χρόνια ενώ σε περίπτωση παράβασης των όρων της παραχώρησης ή των διατάξεων του ν. 4430/2016, η παραχώρηση ανακαλείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Επίσης ο δήμος Ζαχάρως  θα καλύψει με βάση την απόφαση, τα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου  (ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεφωνία, ύδρευση, καθαριότητα κ.λ.π.).

 

Την πρόταση αυτή που έθεσε ο πρόεδρος Παναγιώτης Μπαλαδήμας, καταψήφισε η μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως όπου εκφράστηκε δια μέσου του επικεφαλής της Χρήστου Γιαννόπουλου που εξήγησε και τους λόγους αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η παροχή φροντίδας υγείας στο Δήμο Ζαχάρως  διαχρονικά από τις κυβερνήσεις παραμένει σε χαμηλό επίπεδο , η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτές τις δομές. “ Ένα στελεχωμένο Κ. Υ με όλα τα απαραίτητα υποστηρικτικά μέσα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την απαραίτητη πλήρη μονάδα ασθενοφόρων απαιτεί και το ανάλογο κόστος που δεν μπορεί να βαρύνει το λαό δυο φορές. Εμείς λέμε ναι πρέπει να υπάρχει αυτή η υπηρεσία υγείας (ΕΚΑΒ) όχι για πέντε μόνο χρόνια αλλά για πάντα χωρίς να χρειάζεται όμως ο λαός μας να πληρώνει και πάλι χαράτσι στη Δημοτική Αρχή για την εγκατάσταση και τα λειτουργικά έξοδα. Αυτό είναι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης.»

Να σημειώσουμε ότι και και στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί σταθμός ΕΛΑΒ ο οποίος όμως δεν λειτούργησε ποτέ.

Πηγή: proini.news

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews