ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/6/21

Άκρως επιτυχημένη η Διαδικτυακή Ημερίδα: «Η Νοσηλευτική Επιστήμη από την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών»

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Άκρως επιτυχημένη η Διαδικτυακή Ημερίδα: «Η Νοσηλευτική Επιστήμη από την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών»

enne.gr

15/06/2021

Στις 14 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε από την Ε.Ν.Ε. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής Ε.Κ.Π.Α., η Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Η Νοσηλευτική Επιστήμη από την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών».

Το επιστημονικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν εξειδικευμένο στον Τομέα της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας καλύπτοντας ενδελεχώς όλο το φάσμα της σε επίπεδο διακομιδών, εξειδικευμένων ψυχιατρικών διακομιδών, διαχείρισης μαζικών καταστροφών, διασύνδεσης Προνοσοκομειακής Φροντίδας με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και τη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας κατά τη διάρκεια των οξέων συμβάντων. Επίσης οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την ιστορική αναδρομή της Προνοσοκομειακής Φροντίδας στην Ελλάδα και της παρουσία αυτής σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από διεθνείς αποστολές. Αναπτύχθηκαν παράλληλα, όλες οι προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη της Προνοσοκομειακής Φροντίδας μέσα από την ειδικότητα της Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής, αλλά και μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης Νοσηλευτών.

Οι ομιλητές καθήλωσαν τους συμμετέχοντες και μέσα από τις άκρως τεκμηριωμένες παρουσιάσεις τους, ανέδειξαν το συναρπαστικό και συνάμα σημαντικό έργο, το οποίο διατελούν καθημερινά, κάτω από στρεσσόγονες συνθήκες, έχοντας ως αυτοσκοπό την άμεση παρέμβαση σε κατεπείγουσες καταστάσεις υγείας και την ασφαλή διακομιδή του ασθενή στο Νοσοκομείο.

Οι εγγραφές των Νοσηλευτών ξεπέρασαν τις 2000 και το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο μέχρι το τέλος της επιστημονικής εκδήλωσης, το οποίο παρατάθηκε για επιπλέον 90 λεπτά. Συμπερασματικά, αποτυπώθηκε ευκρινώς ότι τόσο οι Νοσηλευτές, όσο κι οι υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας στην Προνοσοκομειακή Φροντίδα, αποτελούν το σημείο αναφοράς και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του επείγοντος περιστατικού, από το σημείο επέμβασης, μέχρι την εισαγωγή του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Για το σκοπό αυτό η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και επιμόρφωση, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τη διεπιστημονική συνεργασία, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει το εφαλτήριο για πληθώρα Νοσηλευτών να εξειδικευτούν στο πεδίο της Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε. συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες και παραμένει αρωγός σε μελλοντικές επιστημονικές εκδηλώσεις. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε. 

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας 

Δημήτριος Σκουτέλης                                   Τζαννής ΠολυκανδριώτηςΠηγή: enne.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews