ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/6/21

Κορονοϊός: Ποια προνόμια για εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση – Τι θα γίνει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

 

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Ποια προνόμια για εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση – Τι θα γίνει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

healthreport.gr

 

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Άνοιξε για τα καλά πια η συζήτηση στους κόλπους της κυβέρνησης για να δοθούν προνόμια σε όσους έχουν εμβολιασθεί. Στόχος να προσελκύσουν τους πολίτες που παραμένουν διστακτικοί να κάνουν το εμβόλιο, ώστε να φθάσουμε συντομότερα στη λεγόμενη ανοσία αγέλης.

Άλλωστε ακόμη και σήμερα υπάρχουν συμπολίτες μας που διστάζουν να εμβολιασθούν, ενώ οι ανησυχίες αυξήθηκαν μετά τα περιστατικά παρενεργειών που κατεγράφησαν. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Κορονοϊός – εμβόλιο: Ανησυχία για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών – Όλα τα ποσοστά»

Τα προνόμια

Η συζήτηση στην κυβέρνηση έχει αρχίσει εδώ και καιρό αλλά πλέον αφού έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού emvolio.gov.gr σχεδόν για το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού, το ζήτημα με τα προνόμια μπαίνει ξανά στο τραπέζι.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε ανοικτά στο θέμα προσδιορίζοντας μάλιστα το χρονικό διάστημα για τις σχετικές αποφάσεις στα μέσα Ιουνίου.

Σε ότι αφορά στα προνόμια πάντως αυτά που έχουν μπει στο τραπέζι της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr είναι:

-Να επιτραπεί η κυκλοφορία χωρίς τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους (σε πρώτη φάση) σε όσους έχουν εμβολιασθεί πλήρως και με τις δύο δόσεις (ή το μονοδοσικό εμβόλιο) και έχει περάσει ένα διάστημα 14 ημέρων από τη δεύτερη δόση.

-Να επιτραπεί μεγαλύτερη ελευθερία μετακινήσεων και ταξιδίων σε όσους έχουν εμβολιασθεί πλήρως και οι οποίοι θα διαθέτουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε το ελληνικό είτε το ευρωπαϊκό.

-Εξετάζεται επίσης να μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους χωρίς τη χρήση μάσκας κάτι όμως που θα αφορά κυρίως δημόσιους χώρους όπως υπηρεσίες, Μέσα μαζικής Μεταφοράς, κλπ όπου θα μπορεί να γίνεται έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

 

Εγχείρημα βέβαια που δεν κρίνεται ιδιαίτερα εύκολο όπως ανέλυαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις και αψιμαχίες.

-Βέβαιον θεωρείται πως όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να αποφεύγουν τα self test που σήμερα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Σε ότι αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αυτός θα αρχίσει να εξετάζεται στα μέσα του καλοκαιριού από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ειδικά εάν διαπιστωθεί ότι δεν πλησιάζουμε στο επιθυμητό ποσοστό του 60 με 70% των εμβολιασμένων του γενικού πληθυσμού που θα μπορούσε να φέρει την ανοσία αγέλης.

Ούτως ή άλλως όμως ο πιθανός υποχρεωτικός εμβολιασμός θα αφορά μόνο συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων όπως τους υγειονομικούς ή τα σώματα ασφαλείας, λένε πηγές του HealthReport.gr.

Πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι ήδη έχει συζητηθεί και το θέμα των εκπαιδευτικών οι οποίοι βέβαια σε μεγάλο βαθμό έχουν εμβολιασθεί εθελοντικά. Στόχος είναι να προστατευθεί η ομάδα των εκπαιδευτικών αλλά και να μην υπάρχει διασπορά στη μαθητική κοινότητα που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα από τον Σεπτέμβριο. Άλλωστε μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών είναι μεγάλης ηλικίας και υπάρχουν φόβοι για σοβαρή νόσηση.

 

Από την άλλη πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στη συζήτηση είναι και οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν και έρχονται σε επαφή με πολίτες.

Είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται ώστε και ο δημόσιος τομέας να έχει αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού και να μην υπάρχει διασπορά σε πολίτες που μεταβαίνουν στις δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews