ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/6/21

Μειώθηκαν οι διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Μαγνησίας – Αυξήθηκαν για τροχαία

 

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

EKABNews


Μειώθηκαν οι διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Μαγνησίας – Αυξήθηκαν για τροχαία

e-thessalia.gr

7/6/2021

 

Στην γνωστή κανονικότητα, όπου αρχίζουν και κυριαρχούν τα περιστατικά από τροχαία, ορθοπεδικά, παθολογικά και όχι τόσο οι μολύνσεις με ιό, φαίνεται πως επιστρέφουν και οι διακομιδές με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία.

Η περίοδος που κτυπούσε συνεχώς το τηλέφωνο στο κέντρο του ΕΚΑΒ στις πρωινές και απογευματινές ώρες για τη διακομιδή ύποπτων περιστατικών στον ιό, μάλλον αρχίζει να αποτελεί παρελθόν, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των εμβολιασμών.

Ο πρόεδρος του σωματείου διασωστών στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας κ. Παναγιώτης Δαρειώτης ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα φαίνεται να υπάρχει μια αποκλιμάκωση στην διακομιδή περιστατικών με κορωνοϊό, κάτι που ελπίζουμε να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Προφανώς και παίζει ρόλο το γεγονός ότι ο κόσμος εμβολιάζεται, και αυτό φαίνεται στη σταδιακή αναχαίτιση της διασποράς.

Έτσι για παράδειγμα εκεί που μέχρι και πριν δέκα μέρες μεταφέραμε στο νοσοκομείο οκτώ περιστατικά με κορωνοϊό καθημερινά, τώρα μεταφέρουμε τέσσερα, δηλαδή η μείωση είναι 50%. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία των εμβολιασμών. Μάλιστα, όσα ύποπτα περιστατικά από τον ιό διακομίζουμε αυτή την περίδοο, κυρίως αφορούν ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Την ίδια στιγμή, όμως φαίνεται να αυξάνονται οι διακομιδές τραυματιών από τροχαία ατυχήματα. Το τέλος της πολύμηνης καραντίνας, το άνοιγμα όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων και οι συνεχείς μετακινήσεις πληθυσμού μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα, επιφέρουν δυστυχώς και την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων που κάποιες φορές έχουν και σοβαρούς τραυματισμούς. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα αρκετά είναι τα περιστατικά με δίκυκλα που εμπλέκονται σε τροχαία.

Ο κ. Δαρειώτης ανέφερε πως «ο κόσμος αρχίζει και ξεθαρρεύει, αφού βλέπει πως στο Νοσοκομείο μπορούν σταδιακά να εξυπηρετηθούν και άλλα περιστατικά πέρα από αυτά του κορωνοϊού. Άλλωστε αρκετοί φοβόντουσαν να προσέλθουν στο Νοσοκομείο, μήπως κολλήσουν τον ιό».

Και συμπλήρωσε πως «πλέον βλέπουμε και αρκετά τροχαία ατυχήματα μέσα στην πόλη. Δυστυχώς ο κόσμος έχει ίσως την αίσθηση ότι βρισκόμαστε ακόμη στην καραντίνα και νομίζει πως οι δρόμοι είναι δικοί του για διέλευση. Χρειάζεται προσοχή, να φορούν οι δικυκλιστές τα κράνη και οι οδηγοί αυτοκινήτων τις ζώνες ασφαλείας τους, καθώς πολλά τροχάι ατυχήματα γίνονται μέσα στην πόλη».

Πηγή: e-thessalia.gr 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews