ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/6/21

Άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ξάνθης ζητάει ο Μπουρχάν Μπαράν

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ξάνθης ζητάει ο Μπουρχάν Μπαράν

xanthinea.gr

18/06/2021

 

Αναγκάζομαι δυστυχώς να επανέλθω στο θέμα της επιτακτικής ανάγκης ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Ξάνθης – όπως είχα τονίσει με την υπ’ αριθμ.1161/29-10-2020 Ερώτησή μου με θέμα «Άμεση ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Ξάνθης»- καθώς το ΕΚΑΒ Ξάνθης εξυπηρετεί πλέον μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Το τελευταίο διάστημα, εκτός των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Ξάνθης, ήρθε να προστεθεί και η αδυναμία μεταφοράς ασθενών με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε όσα εξιτήρια ασθενών κρίνεται απαραίτητο, καθώς και στις περιπτώσεις επανεξέτασης ασθενών, λόγω έλλειψης προσωπικού. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους συμπολίτες μας στη μίσθωση ασθενοφόρων ιδιωτικής επιχείρησης  για τη μεταφορά του ασθενή, πληρώνοντας υπέρογκα ποσά.

Τα ανωτέρω αποτελούν μια παγιωμένη κατάσταση από τις αρχές Μαΐου, με αποτέλεσμα την αναγκαστική αποχή από  υπηρεσίες που δεν θεωρούνται ως υψηλού κινδύνου. Βέβαια, το ήδη υπάρχον πλήρωμα του ΕΚΑΒ καταβάλει από την πλευρά του υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τα έκτακτα περιστατικά, καθώς και τα περιστατικά covid που χρειάζονται ειδικές συνθήκες και πρωτόκολλά απολύμανση.

Επιπροσθέτως, να τονίσω πως από τις 13 Μαΐου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της 4ης ΥΠΕ οι πίνακες κατάταξης, λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού, έτους 2021 Β Φάση. Στην κατηγορία ΔΕ, υφίσταται και κατηγορία  “Πληρωμάτων Ασθενοφόρων” EKAB Tομέα Ξάνθης, με αποτέλεσμα να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό και να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα χωρίς να δυσχεραίνεται άλλο η ζωή των ασθενών.

Επειδή, οι πολίτες της Ξάνθης δικαιούνται ισότιμες υπηρεσίες ΕΚΑΒ χωρίς να επιβαρύνονται με υπέρογκα ποσά μισθώνοντας ιδιωτικά ασθενοφόρα,

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σκοπεύετε να προχωρήσετε άμεσα στην αξιοποίηση του λοιπού επικουρικού προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ξάνθης;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μπουρχάν Μπαράν

Πηγή: xanthinea.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Ότι νάνε ο τύπος..το ΕΚΑΒ είναι αρχικά για το επείγον.. τώρα γιατί κανείς δε βάζει χαρτιά για Ξάνθη αυτο κάτι σημαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι θες να πεις ρε φιλε?ουτε αδειες μπορουμε να παρουμε..τι δεν βαζει κανεις για ξανθη?20 ατομα ειναι ολα κιολλα..με επικουρικους χωρις να εχει γινει ποτε ιεκ στην ξανθη ποιος θα ξεσπιτωθει για 600ε?μονιμες θεσεις δηλαδη δε θα υπαρξουν ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews