ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/6/21

Ελ. Αυγενάκης: «Συγκλονιστικό με Έρικσεν»-Στενή συνεργασία με ΕΚΑΒ για το πρόγραμμα «Safe In Sports»

 

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Αυγενάκης: «Συγκλονιστικό με Έρικσεν»

amna.gr

14/06/2021

Τη διεξαγωγή σεμιναρίων για την παροχή πρώτων, βοηθειών αλλά και τη χρήση απινιδωτών σε αθλητικούς χώρους, προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Ελ. Αυγενάκης, με αφορμή το πρόσφατο «συγκλονιστικό περιστατικό» κατάρρευσης του Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν. «Η ταχύτατη παροχή των πρώτων βοηθειών, η γνώση όσων έτρεξαν στα πρώτα κρίσιμα λεπτά (συμπαίκτες, διασώστες, γιατροί), βοήθησαν στην ανάνηψη και σωτηρία του, και κατέδειξαν πόσο αναγκαία είναι η εξειδικευμένη γνώση παροχής πρώτων βοηθειών στα γήπεδα», είπε ο κ. Αυγενάκης σε παρέμβασή του, σε συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αναφερόμενος σε σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει δίπλωμα εκπαίδευσης α' βοηθειών για την αναγγελία επαγγέλματος προπονητή προς την ΓΓΑ, είπε ότι «εδώ και μήνες, συνεργαζόμαστε στενά με το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και την επιστημονική επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπιγκ (ΕΟΚΑΝ) για να υλοποιήσουμε ένα πρωτοποριακό πανελλαδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης σε θέματα διάσωσης και πρώτων βοηθειών, με το όνομα "Safe In Sports", για όλους όσοι βρίσκονται συνεχώς με τους αθλητές μας σε προπονήσεις και αγώνες».

Όπως εξήγησε ο κ. Αυγενάκης, με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Ν. Παπαευσταθίου, τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του ΕΟΚΑΝ, Γ. Στεφανουδάκη, και τη συνεργάτιδα στο πρόγραμμα, διευθύντρια του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο ΚΑΤ, Μ. Καλογριδάκη, «έχουμε συμφωνήσει τις δράσεις και τον τρόπο πραγματοποίησης των  σεμιναρίων για χορήγηση πιστοποίησης "Safe In Sports" στους εκπαιδευόμενους».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τα σεμινάρια σχεδιάζουμε να διεξαχθούν στους περίπου 150 σταθμούς και υποσταθμούς του ΕΚΑΒ» σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας «να υπάρξουν σύντομα περίπου 1.000 πιστοποιημένοι εκπαιδευτές διασώστες μέσω των σεμιναρίων που θα διεξάγονται στους χώρους του ΕΚΑΒ, σε ομάδες των οκτώ ατόμων με τη συμμετοχή 1-2 προπονητών, 2-3 γυμναστών, 2-3 φυσικοθεραπευτών και 1-2 γιατρών».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές ενότητες σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, τραυματολογία, επείγουσες καταστάσεις, επείγουσες καταστάσεις σε παιδιά, περιεχόμενα φαρμακείων. «Σύντομα σκοπεύουμε να είναι έτοιμη και η ειδική ιστοσελίδα ενημέρωσης όπου θα αναρτηθεί η εκπαιδευτική ύλη», είπε ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι, με το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, διά του νέου προέδρου του, καθηγητή καρδιολογίας, Γ. Κοχιαδάκη, «είμαστε σε τελικές συζητήσεις για να αναλάβουν την εκπαίδευση όσων στις εκάστοτε αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να έχουν τις γνώσεις χρήσης αυτομάτων εξωτερικών απινιδωτών».

ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: amna.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews