ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/6/21

Εορδαία: To πρώτο Κέντρο δια βίου μάθησης προ-νοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ στη χώρα

 

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021

EKABNews

 

Εορδαία: To πρώτο Κέντρο προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ στη χώρα

ertnews.gr

4/6/2021

 

Κέντρο δια βίου μάθησης προ-νοσοκομειακής φροντίδας με προοπτικές Ινστιτούτου Επαγγελματικής κατάρτισης πρόκειται να λειτουργήσει στο Εμπόριο, στο πρώην Δημαρχείο Μουρικίου, σε συνεργασία του ΕΚΑΒ με το Υπουργείο Παιδείας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την εκπαίδευση διασωστών, γιατρών, νοσηλευτών αλλά και απλών πολιτών.

Τον περασμένο  Απρίλιο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χώρο του πρώην  Δημαρχείου στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Δ Μακεδονίας Σάββας Γιασσάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θωμάς Σαραφίδης, και οι Αυτοδιοικητικοί στη Δημοτική Ενότητα Μουρικίου, όπου έγινε εκτενής ενημέρωση για τη νέα αυτή Δομή για να ακολουθήσει συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Εμπορίου όπου και αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση του 1ου ορόφου του κτιρίου για τη φιλοξενία του Εκπαιδευτικού Κέντρου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιασσά πρόκειται για το πρώτο πανελλαδικά Κέντρο δια βίου μάθησης προνοσοκομειακής φροντίδας, και εκτιμάται ότι ετησίως μπορεί να εκπαιδευτούν έως και 5.000 άτομα ενώ θα διερευνηθεί, μέσω της σύναψης Διακρατικών συμφωνιών, και η εκπαίδευση Υγειονομικών από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Τα μαθήματα θα παραδίδονται δια ζώσης, και παράλληλα θα οργανώνεται Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη, με ορίζοντα λειτουργίας του Κέντρου το προσεχές φθινόπωρο, προσδίδοντας στην ευρύτερη περιοχή νέες αναπτυξιακές δυνατότητες. Το θέμα αυτό πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 18: 00 το απόγευμα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Πηγή: ertnews.gr 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews