ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/7/21

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι Τιμητικές Βραβεύσεις 2021 των Σωμάτων Ασφαλείας και του ΕΚΑΒ από το Policenews, Βίντεο

 

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι Τιμητικές Βραβεύσεις 2021 των Σωμάτων Ασφαλείας και του ΕΚΑΒ από το Policenews (vid, pics)

policenews.eu

19/07/2021

 

Πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιουλίου οι Τιμητικές Βραβεύσεις 2021 από το Policenews

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Ταξίαρχος Αθανάσιος Μπαδέκας, Διευθυντής του Κεντρικού Ιατρείου της ΕΛ.ΑΣ., ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Χρήστος Πλουμάκης, ο προϊστάμενος της θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικής Έρευνας (επίσημος υποστηρικτής της βράβευσης) κος Ασημάκης Ψαρρής, ο γνωστός και αγαπητός επιχειρηματίας κος Ανδρέας Μάνεσης, αλλά και οι οικογένειες των βραβευθέντων.

 

Τιμητικές Βραβεύσεις 2021: Oι πλακέτες των βραβευθέντων | Photo: Konstantinos Profis

Λόγω των περιορισμών, οι προσκεκλημένοι ήταν λίγοι, ωστόσο το κλίμα στην πρώτη απονομή Τιμητικών βραβεύσεων του Policenews 2021 ήταν συγκινητικό.

………………………………………………………

………………………………………………..

Παρουσίαση των διασωστών του ΕΚΑΒ που διακρίθηκαν για το 2021 και θα τιμηθούν με την ειδική πλακέτα:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΑΜΚΑΛΗΣ

Ο π. Απόστολος Δάμκαλης είναι Διασώστης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και πιο συγκεκριμένα,

υπηρετεί στην Ομάδα Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης, από το 2010.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και είναι νυμφευμένος με την επίσης Διασώστρια του ΕΚΑΒ, Σταματία Σταθοκωστοπούλου και

έχουν δύο παιδιά, τη Ναταλία και τον Θεόδωρο.

Είναι απόφοιτος του ΙΕΚ ΕΚΑΒ (Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου) και του ΙΕΚ Γλυφάδας (Νοσηλευτική Μονάδων Εντατικής Θεραπείας).

Έχει παρακολουθήσει και πιστοποιηθεί σε όλα τα υπάρχοντα και αναγνωρισμένα προγράμματα για την ειδικότητα του (BLS-AED,ILS,ALS,NLS,EPILS,EPALS,GIC,PHTLS). Είναι τελειόφοιτος φοιτητής στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Παράλληλα με τα καθήκοντα του ως Διασώστης, το 2014 χειροτονήθηκε Ιερέας. Από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι και σήμερα, διακονεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας (Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής).

Η αγάπη του για το επείγον, σε προνοσοκομειακό επίπεδο, στάθηκε καθοριστικός παράγοντας για να αποφασίσει να μπει στο ΕΚΑΒ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως από μικρό παιδί, ήθελε να απασχοληθεί στον τομέα της υγείας.

Τιμητικές Βραβεύσεις 2021: Ο π. Απόστολος Δάμκαλης παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τον Διευθυντή του Policenews κο Άγγελο | Photo: Konstantinos ProfisΜπαταγκιώνη

 

| Photo: Konstantinos Profis

 

| Photo: Konstantinos Profis

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΖΟΥΡΑΣ

Ο Σπύρος Λαζούρας ξεκίνησε πρώτη φορά το 2004 για τις ανάγκες των Ολυμπιακών αγώνων. Διορίστηκε σαν μόνιμος υπάλληλος το 2006 στην κεντρική υπηρεσία Αθηνών. Κατά καιρούς για υπηρεσιακές ανάγκες έχει υπηρετήσει στα Ειδικά Τμήματα: Τμήμα Εκπαίδευσης, Ειδικό τμήμα Ιατρικής καταστροφών (Ε.Τ.Ι.Κ), Κινητές Ιατρικές Μονάδες, Τμήμα Μοτοσικλετών ταχείας ανταπόκρισης. Ακόμη, και σε παραρτήματα Τομέων εκτός Αθήνας όπως: Πάρος, Εύβοια, Χαλκιδική και Καστοριά που υπηρετεί έως και σήμερα.

Ο Σπύρος είναι απόφοιτος μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα της πληροφορικής.

Απόφοιτος στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ “Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου”. Επιπλέον έχει πολλές ειδικεύσεις στην ειδικότητα της εκπαίδευσης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για παράδειγμα, έχει λάβει μέρος σε διεθνείς ασκήσεις και διαγωνισμούς εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας Πολιτικής Προστασίας σε θέματα όπως: απειλές τρομοκρατιάς, μερικές απώλειες υγείας. Απειλές CBRNE (χημικά, βιολογικά, πυρηνικά ραδιενεργά και εκρήξεις. Διαλογή trige σε χώρες όπως, Σουηδία, Βέλγιο, Τουρκία, Κύπρο και άλλες.

Η απόφασή του να μπει στο ΕΚΑΒ

Συμμετέχοντας σε εθελοντικό επίπεδο σε διάφορες ομάδες και καταλήγοντας για μεγάλο διάστημα στο Πυροσβεστικό σώμα σαν εθελοντής και μετέπειτα σαν εποχικός υπάλληλος, μέχρι που χρειάστηκε να βιώσω και να διαχειριστώ για μέλος της οικογένειας μου (με τις γνώσεις που είχε έως τότε) ένα σοβαρό και μακροχρόνιο θέμα υγείας. Για αυτό τον λόγο του δόθηκε η ευκαιρία επιλογής για ενασχόληση και εκπαίδευση σε επαγγελματικό επίπεδο. Τον κέρδισε ο υγειονομικός χώρος και η προνοσοκομειακή φροντίδα ασθενών στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Άλλωστε, ήταν ένας στόχος από την παιδική ηλικία η ενασχόληση με θέματα που αφορούσαν τον κίνδυνο, την παροχή βοήθειας και την προσφορά.

Η φορά που κινδύνεψε περισσότερο εν ώρα υπηρεσίας

“Προσπαθούμε να μην κινδυνεύουμε ποτέ για να μπορέσουμε να προσφέρουμε βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των συμβάντων υπάρχει ο κίνδυνος.

Ένα από τα πολλά ήταν στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στον Πύργο Ηλείας και τις γύρο περιοχές όταν βράδυ χρειάστηκε να επέμβουμε για την διάσωση & απεγκλωβισμό ατόμων και μικρών παιδιών που κινδύνευαν να καούν και ήμασταν το κοντινότερο όχημα. Στην προσπάθεια μας να προσεγγίσουμε μας έκλεισε η φωτιά από παντού αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσουμε πίσω.

Ένα άλλο περιστατικό ξανά με πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής μιας και ήμουν ο πρώτος διάσωσης με μοτοσυκλέτα που προσέγγισε την καυτή ζώνη για να βοηθήσω ανθρώπους εκεί που δεν είχαν πρόσβαση ασθενοφόρα και να κάνω διαλογή ασθενών και εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης όταν ακόμα καιγόταν τα πάντα δεν υπήρχε ορατότητα από τους καπνούς και το σκοτάδι σκιζόταν από φλόγες που σκίαζαν ανθρώπινες φιγούρες να περπατούν καμένοι στα καμένα και όσοι άνθρωποι είχαν προλάβει να γλυτώσουν βρισκόταν ακόμα στο νερό στο λιμανάκι.

Οι Διασώστες ζουν και εργάζονται με τον κίνδυνο και προσπαθούν να μην κινδυνεύσουν ποτέ.

Είμαι και πρέπει να είμαι επαγγελματίας υγείας γιατί το επέλεξα για να το κάνω…

Ο ασθενής όμως δεν μπορεί να επιλέξει ποιος θα τον βοηθήσει και περιμένει βοήθεια μόνο από επαγγελματίες.”

*Ο Σπύρος Λαζούρας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση για υπηρεσιακούς λόγους.


Παρουσίαση των αστυνομικών που διακρίθηκαν για το 2021 και τιμήθηκαν με την ειδική πλακέτα:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ

https://www.policenews.eu/85486/timitikes-vraveuseis-policenews/

 

Απονομή Τιμητικών Βραβείων Policenews 2021

Police News

19 Ιουλ 2021

 

Πηγή: policenews.euAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews