ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/7/21

Μαύρος απολογισμός κορονοϊού από ΠΟΥ: Πάνω από 4 εκατ. οι νεκροί παγκοσμίως

 

Τρίτη,6 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Μαύρος απολογισμός κορονοϊού από ΠΟΥ: Πάνω από 4 εκατ. οι νεκροί παγκοσμίως

news.gr

07/07/2021 19:10

 

Προειδοποίηση για τον κίνδυνο μιας πολύ μεγάλης άρσης των περιορισμών

Η πανδημία Covid-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προσθέτοντας ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι «χωρίς αμφιβολία» μεγαλύτερος.

«Μόλις ξεπεράσαμε το τραγικό ορόσημο των τεσσάρων εκατομμυρίων καταγεγραμμένων θανάτων από την Covid-19, που σίγουρα είναι χαμηλότερο του συνολικού απολογισμού», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάικ Ράιαν προέτρεψε σήμερα τις χώρες να είναι πάρα πολύ προσεκτικές όταν ξανανοίγουν τις οικονομίες τους μετά τους περιορισμούς της Covid-19 έτσι ώστε «να μην χάσουν τα κέρδη που έκαναν» λόγω μιας πρόωρης άρσης των μέτρων.

Ο ΠΟΥ κάλεσε επίσης τις χώρες που σκοπεύουν ή αρχίζουν να εμβολιάζουν παιδιά 12 έως 15 ετών να το ξανασκεφτούν και αντ΄αυτού να δωρίσουν δόσεις εμβολίων στο πρόγραμμα COVAX για να βοηθήσουν στον εμβολιασμό εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των ηλικιωμένων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η άρση της καραντίνας και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού είναι «τοξικό μίγμα»

Ο Ράιαν δήλωσε επίσης ότι οι χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19, σε συνδυασμό με την άρση των περιορισμών, είναι ένα "τοξικό μίγμα".

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτή είναι ώρα για να επιδείξουμε εξαιρετική προσοχή αλλά πρόσθεσε ότι κάθε χώρα πρέπει να πάρει τις δικές της αποφάσεις σε σχέση με ποια προληπτικά μέτρα πρέπει να λάβει κατά της Covid-19 και την άρση των περιορισμών.

Πηγή: news.gr
 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Όποιος πολιτικός, γιατρός, δημοσιογράφος και δεσπότης προσπαθεί να παρουσιάσει το εμβόλιο πιο θετικά από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, αυτός έχει συμμετοχή σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας κατά το μέτρο που αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη για όλα όσα έπρεπε να παρουσιάσει στον υποψήφιο για εμβολιασμό (είτε θετικά είτε αρνητικά στοιχεία), προκειμένου ο υποψήφιος να αποφασίσει με ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ, έχοντας υπόψη ΟΛΑ τα στοιχεία, για το θα κάνει ή όχι το εμβόλιο.

  Όσα στοιχεία αποκρύπτονται, αποσιωπώνται, υποβαθμίζονται ή παρουσιάζονται θετικότερα, όπως π.χ. το περίφημο «δεν έχει αποδειχθεί η σύνδεση (της συγκεκριμένης παρενέργειας) με το εμβόλιο», ενώ η σωστή έκφραση είναι ότι «είναι πιθανή» η σύνδεση, όλα αυτά ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ την ευθύνη από εκείνον που θα αποφασίσει (ή όχι) να κάνει το εμβόλιο σε εκείνον που του παρουσιάζει τα δεδομένα όχι όπως ακριβώς είναι.

  Όποιος δεν τονίζει τα αρνητικά του εμβολίου, με τον ίδιο τρόπο που το κάνει με τα θετικά, δηλαδή όποιος δεν παρουσιάζει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τα πράγματα που αφορούν το εμβόλιο, αυτός αναλαμβάνει την ευθύνη ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (σε επίπεδο διεθνούς ποινικού δικαίου) για όλα όσα έπρεπε να πει και να παρουσιάσει αντικειμενικά και δεν το έκανε.

  ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ (διότι σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες των κατασκευαστών δεν έχει ολοκληρωθεί η φάση ελέγχου των εμβολίων). Όποιος κάνει «πολιτική» σε ένα τέτοιο θέμα, έχει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ευθύνη για τις παρενέργειες και τους θανάτους από τα εμβόλια.

  Δημήτρης Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews