ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/7/21

Τι λένε οι πυροσβέστες για την απομάκρυνση των 54 συναδέλφων τους που δεν εμβολιάστηκαν από την ΕΜΑΚ


Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

EKABNews


Τι λένε οι πυροσβέστες για την απομάκρυνση των 54 συναδέλφων τους που δεν εμβολιάστηκαν από την ΕΜΑΚ

news.google.com

20.07.2021 | 13:54

Για μια δύσκολή στιγμή του Σώματος, κάνει λόγο ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος, μετά την απομάκρυνση των 54 στελεχών της ΕΜΑΚ που δεν εμβολιάστηκαν για τον κορονοϊό, καθώς είχε κριθεί υποχρεωτική για την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Μετά την άτυπη παράταση που είχε δοθεί για τα τέλη Ιουλίου, καθώς η αρχική προθεσμία έληγε στα τέλη Ιουνίου, με εντολή του αρχηγού του Σώματος απομακρύνονται από τις υπηρεσίες τους 54 πυροσβέστες. «Είναι μια δύσκολη στιγμή για το Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτοί που έχουνε κάνει αυτές τις επιλογές ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους ως προς την επιχειρησιακή δομή και λειτουργία αυτών των ειδικών μονάδων αντιμετώπισης καταστροφών και αυτοί που θα πάνε να πληρούν τις προϋποθέσεις, που όπως μαθαίνω τις πληρούν» λέει στο newsit.gr, o πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος, και συνεχίζοντας προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση και ο ρόλος των εμβολιασμένων είναι σημαντικός αλλά και οι απόψεις των ανεμβολίαστων είναι σημαντικές. Εμάς τώρα μας ενδιαφέρει αυτή η ειδική μονάδα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες για τις οποίες έχει δημιουργηθεί. Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι για διάφορους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί, όχι μόνο γιατί είναι αρνητές του κορονοϊού, άλλοι βρήκαν μια ευκαιρία μέσω αυτού να φύγουν για διάφορους λόγους ο καθένας άλλοι επηρεάστηκαν από ανθρώπους όπου ακόμα δεν έχουν καταλήξει και άλλοι ήταν ότι φοβούνται».

Αναφερόμενος στα στελέχη της ΕΜΑΚ, που φεύγουν μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στη συγκεκριμένη υπηρεσία ο κ. Σταθόπουλος τονίζει: «Αυτά τα παιδιά ήταν με χρόνια εμπειρία εκεί και ήξεραν την δουλειά αλλά και πάλι θα πάνε σε μάχιμες ομάδες κι όχι σε γραφεία. Θα πάνε στην κοινωνία μέσα. Θα πάνε σε όμορες υπηρεσίες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πάλι στους πολίτες. Είναι μια ειδική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών όπως έχουμε πει αρκετές φορές και αυτά τα παιδιά κάνουν εμβόλια γιατί όλο φεύγουν στο εξωτερικό για πάρα πολλές αρρώστιες».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ομοσπονδία μιλάει και για έναν φίλο του ο οποίος αποφάσισε να μην κάνει το εμβόλιο και να υποστεί τις συνέπειες. «Πηγαίνουν σε διάφορες χώρες, σε τρίτες χώρες του κόσμου, οι οποίες προφανώς για το δικός τους καλό κάνουν εμβόλια. Από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής του καθενός. Εμένα ένας φίλος μου διάλεξε και είπε “εγώ δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο γιατί είμαι δύτης και δεν το εμπιστεύομαι. Πιο μεγάλο κίνδυνο έχω άμα το κάνω το εμβόλιο ας φύγω από την ΕΜΑΚ, έχω 10 χρόνια στην ΕΜΑΚ ας φύγω”. Είναι κακό να γίνονται μετακινήσεις μέσα στην θερινή περίοδο», σημειώνει.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Πηγή: news.google.com
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews