ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/7/21

Περιφερειακό Ιατρείο και σταθμός ΕΚΑΒ στην Κορώνη υποσχέθηκε στον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ

Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Περιφερειακό Ιατρείο και σταθμός ΕΚΑΒ στην Κορώνη

eleftheriaonline.gr

7/7/2021

 

Γράφτηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και την ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ, υποσχέθηκε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης στο δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα στην Πάτρα.

 

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, στη συνάντηση τέθηκε από την πλευρά του δημάρχου το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κορώνη και η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Πυλίας σχετικά με την κάλυψη των έκτακτων συμβάντων υγείας, καθώς το κοντινότερο διαθέσιμο ασθενοφόρο βρίσκεται στην Καλαμάτα. Οι κ. Καρβέλας και Καρβέλης εξέτασαν το ζήτημα της διάθεσης ασθενοφόρου για την περιοχή της Κορώνης, ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση όταν χρειαστεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ είχε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, “οπότε και αναμένεται η άμεση επίλυση του σχετικού θέματος, το οποίο αποτελεί και πάγιο αίτημα των κατοίκων” αναφέρει η δημοτική αρχή. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πάντα ανακοίνωση “ο κ. Καρβέλης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα για στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”. Θετικός επίσης ήταν, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, και “στο ζήτημα της νόμιμης και ομαλής λειτουργίας του ασθενοφόρου του δήμου, με σκοπό την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας”. Αναφορικά με το ήδη υπάρχον ασθενοφόρο που σταθμεύει στο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας, “ο δήμος με πρόσφατο αίτημά του προς το υπουργείο Υγείας έχει υποβάλει προτάσεις ως προς την αξιοποίησή του, καθώς και τη διάθεση επιπλέον προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στη διαχείριση της πανδημίας”.

Πηγή: eleftheriaonline.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews