ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/7/21

Γ. Μαθιόπουλος στο Πρώτο: Δύσκολη εξίσωση η υποχρεωτικότητα και η αναστολή εργασίας στο ΕΚΑΒ (audio)

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Γ. Μαθιόπουλος στο Πρώτο: Δύσκολη εξίσωση η υποχρεωτικότητα και η αναστολή εργασίας στο ΕΚΑΒ (audio)

ertnews.gr

23/07/2021, 8:58

 

Σύνταξη Δανάη Γραφάκου

«Το θέμα της υποχρεωτικότητας είναι δύσκολη εξίσωση, γιατί κυρίως στους ανθρώπους αυτούς, του ΕΚΑΒ, δεν μπορούμε να τους πούμε τώρα, βγαίνετε σε αναστολή και δεν πληρώνεστε ενώ έχουν βοηθήσει μέσα στην πανδημία», σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο Πρόεδρος Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Το ποσοστό εμβολιασμών στο ΕΚΑΒ αγγίζει τo 70%-80% μαζί με αυτούς που έχουν νοσήσει, όπως είπε ο Κ. Μαθιόπουλος, ενώ στην κεντρική υπηρεσία το ποσοστό ξεπερνά και το 90%, όπου βρίσκεται και το διοικητικό προσωπικό. «Έχουμε συναδέλφους που παροτρύνουν άλλους να το κάνουν αλλά και εμάς να τους πιέσουμε, όμως είναι και αυτοί που λένε είναι δικαίωμά μας να μην το κάνουμε. Δεν μπορούν να μπούμε σε αυτή την διαμάχη. Οι συνάδελφοι που διστάζουν θέλω να πιστεύω ότι θα εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαθιόπουλος.

Όπως ανέφερε, ήταν αναμενόμενο να ενταχθούν στην διάταξη και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, καθώς εφόσον είχε ειπωθεί από το Υπ. Υγείας πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει για όλους τους υγειονομικούς και οι ίδιοι θεώρησαν ότι θα συμπεριληφθούν ως επαγγελματίες υγείας.

«Υπάρχουν κάποιοι που όντως δεν έχουν εμβολιαστεί, κάποιοι ελάχιστοι που είναι αρνητές, γιατί βλέπουν διάφορα στο διαδίκτυο».

Ο κ. Μαθιόπουλος, επιβεβαίωσε την αύξηση στις διακομιδές ασθενών με covid-19 στα νοσοκομεία, όπως είπε το τελευταίο 20ήμερο μεταφέρονται 50-60 ημερησίως στην Αττική, ενώ στην πτώση της πανδημίας γύρω στα μέσα Ιουνίου τα περιστατικά είχαν πέσει στα 20 το 24ωρο. «Μεταφέρουμε κυρίως ανεμβολίαστους και υπάρχει διασπορά. Ο ιός μεταφέρεται από τους νεαρούς μέσα στα σπίτια, στις οικογένειες και πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα νοσήσει πολύς κόσμος».

Ο ίδιος παροτρύνει τον κόσμο να εμβολιαστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά, «από τα στοιχεία που βλέπουμε, όταν παίρναμε από γηροκομεία ηλικιωμένους, οι μισοί και παραπάνω έχαναν την ζωή τους και τώρα αν κολλήσουν δεν το περνούν βαριά».

ΗΧΗΤΙΚΟ

Πηγή: ertnews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. Να λοιπόν το σχέδιο! Η διασπορά διχόνοιας ανάμεσα στους Έλληνες. Κι ακόμη( γιατί όχι) ο εμφύλιος. Ένα από τα εργαλεία; Τα εμβόλια!
  Είναι λόγος διαμάχης; Ουδέποτε ένα εμβόλιο, ένα φάρμακο, μια ουσία μπορεί να διχάζει. Ποτέ το "εμβόλιο" (από το ρήμα εμβάλλω= βάζω μέσα) δεν είναι σε θέση να καταστήσει τους φίλους εχθρούς, τους αγαπημένους πολέμιους, τους συζύγους ξένους. Σε καμιά περίπτωση, από μόνο του ένα μπουκαλάκι άγνωστο υγρό, δεν μπορεί να χωρίσει τη χώρα.
  Γιατί κανείς δεν μπορεί να πείσει ούτε τα βρέφη ότι μια ιατρική πράξη μπορεί να είναι αναγκαστική, γιατί το εμβόλιο είναι ιατρική πράξη, οπότε και τα νήπια γνωρίζουν ότι η ιατρική πράξη θέλει συναίνεση και μάλιστα απαλλαγμένη από πλάνη, απάτη ή απειλή και ότι η συναίνεση αυτή οποτεδήποτε ανακαλείται και παύει ισχύουσα.
  Αυτά τα γνωρίζουν και τα μειράκια ( τα παιδάκια) αλλά τα αγνοούν- ή κάνουν πως τα αγνοούν όσοι βάζουν τον όρκο τους στην άλλη τσέπη από εκείνη που χώνουν το συμφέρον τους, οι νομικοί που ανταλλάσσουν την νομική αξιοπρέπεια με την επιστημονική αναξιοπρέπεια, οι τρακαδόροι της πολιτικής , όσοι δεν ντρέπονται, και όσοι διδάσκουν συνταγματικό δίκαιο με την τήβεννο του εκάστοτε Μητσοτάκη
  Α! να μην το ξεχάσω, και ο κ.Πικραμένος! Τον θυμάστε; Είναι από εκείνους τους πρώην δικαστές που ,προφανώς, ουδέποτε αγάπησαν τη δουλειά τους, κι έτσι μόλις πήραν τη σύνταξη, έτρεξαν στο φυσικό τους στοιχείο, την πολιτική, για...να μας σώσουν, κάτι που δεν μπορούσαν να πράξουν ως δικαστές!
  Αυτός, λοιπόν, ο δικαστής,, μας ισοπέδωσε δίνοντας την αμίμητη ατάκα, πως ο στανικός εμβολιασμός που επιβάλλει ο "εργοδότης του",, είναι υποχρεωτικός μεν αλλά όχι αναγκαστικός.! Κατά τον κ. δικαστή, ουδείς σε καθίζει με το ζόρι να σε εμβολιάσει. Απλώς σε απολύουν. Αυτή η σοφία ανεφλέγη εν τω στόματι του ανδρός.
  Αυτοί οι απίθανοι προωθούν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, το χειρότερο νομικό εξάμβλωμα που τόλμησε ποτέ να εφεύρει και η πλέον ανίατη αρρωστημένη σκέψη. Προσπαθώ να φανταστώ εκείνους τους ουτιδανούς που μορφοποίησαν σε νομικό κείμενο αυτή την αλητεία. Άνθρωποι θα καταστρέφονται νέοι και γέροι. Παιδιά θα κοιτούν θλιμμένα την απελπισία του γονιού τους. Και δεν υπάρχει, ξέρετε, τίποτε πικρότερο από το βλέμμα ενός παιδιού!
  Αυτοί οι μάστορες του κακού ενεργούν με τη σιγουριά της σιωπής, με τη δύναμη της υποκρισίας, με τη βεβαιότητα της άσεμνης θρασύτητας. Αδίστακτοι εραστές της εξουσίας.
  Να τελειώνουμε.
  Εχθρός δεν είναι, δεν μπορεί να είναι ,ο ανεμβολίαστος ή ο εμβολιασμένος. Δηλαδή ο αδελφός , ο φίλος, ο σύντροφος μέχρι χτες. Εχθρός είναι το κτήνος που σε σπρώχνει με τέχνη σε μια μορφή εμφυλίου. Εχθρός είναι ο βρώμικος πλούτος των εταιριών, οι λακέδες που ,με ευθύνη μας, μας κυβερνούν. Εχθροί οι "λύκοι" που ντύθηκαν πρόβατα, εχθροί οι "δημοκράτες" ναζιστές , οι κακοποιοί που δεν σέβονται τη νομιμότητα στην οποία ορκίζονται , εχθρός ο κυβερνητικός προπαγανδιστής, ο εκβιαστής του κοινού ποινικού δικαίου.
  Αυτός είναι ο εχθρός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα λες πολύ ωραία, με όμορφα λόγια, σωστές εκφράσεις, σοφίες...
  Πέραν όμως του ποταμού των λέξεων,πες μας, γιατί όχι εμβόλιο. Αλλά, όχι ως αρνηση, ως τεκμηρίωση.
  Γιατί η επίθεση δε σημαίνει απαραίτητα, νίκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews