ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/7/21

Νάξος - ΕΚΑΒ: Η πρώτη .. επίσημη του Augusta Westland 109 Trekker

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Νάξος - ΕΚΑΒ: Η πρώτη .. επίσημη του Augusta Westland 109 Trekker

naxospress.gr

14/07/2021 - 16:26

Νικόδημος Λιανός

Δεν είναι από τις πρωτιές που καμαρώνει κανείς... Αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα... Σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου και στο αεροδρόμιο της Νάξου προσγειώθηκε λίγο μετά τις 1.30 το μεσημέρι ένα ελικόπτερο τύπου Augusta Westland 109 Trekker .. Που είναι το παράξενο; Πολύ απλά ανήκει στο στόλο του ΕΚΑΒ είναι δωρεά το ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάχθηκε στον υγειονομικό φορέα στις 3 Μαρτίου όταν και προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα..

Και μετά από αρκετές δοκιμαστικές πτήσεις (ανάμεσά τους και αρκετές στην Ανδρο), σήμερα βρέθηκε στη Νάξο. Παρέλαβε ασθενή απο το Νοσοκομείο του νησιού με την αρωγή του ΕΚΑΒ και χάθηκε στον ορίζοντα (πιθανός προορισμός η Σύρος)... Εϊναι απο τις πρωτιές που κανείς δεν καμαρώνει. Αλλά είναι απαραίτητες και ευχόμααστε να το βλέπουμε όλο και λιγότερο...

Εμείς να σημειώσουμε ότι με βάση την επίσημη ενημέρωση, τα δύο υπερσύγχρονα ελικόπτερα είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το ένα εκ των δύο θα έχει έδρα το Νότιο Αιγαίο (Σύρος ή Ρόδος). Η συγκεκριμένη δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία, συνολικού ύψους €438 εκατομμυρίων, και συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, καλύπτοντας τις ανάγκες αεροδιακομιδής ασθενών σε όλη την Ελλάδα και προς την Ευρώπη.

Τα ελικόπτερα Augusta Westland 109 Trekker της εταιρείας Leonardo, είναι η μετεξέλιξη των προηγούμενων ελικοπτέρων A109 E Power που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν το ΕΚΑΒ. Τα νέα ελικόπτερα είναι κατά 1,50 μέτρα μακρύτερα του προηγούμενου μοντέλου, διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό αεροναυτιλίας, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα αεροδιακομιδής ενός ασθενούς στις συνθήκες εκείνες που ορίζουν τα παγκόσμια υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μεταξύ άλλων, τα ελικόπτερα προσφέρουν τη βέλτιστη είσοδο και έξοδο ασθενών και τραυματιών, ενώ διαθέτουν θερμοκοιτίδα για τη διακομιδή νεογνών και θάλαμο αρνητικής πίεσης. Θα τεθούν προς χρήση μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, μόλις ολοκληρωθούν, μεταξύ άλλων, επιμέρους παραμετροποιήσεις στον εξοπλισμό των ελικοπτέρων και ολοκληρωθούν τα απαραίτητα προγράμματα εκπαιδεύσεων στο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

(Ευχαριστούμε τα μέλη του αεροδρομίου Νάξου για την σχετική φωτογραφία)

Πηγή: naxospress.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews