ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/7/21

Β. Κικίλιας: Παρακαταθήκη για τη χώρα η διαχείριση της πανδημίας και η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ

 

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Β. Κικίλιας: Παρακαταθήκη για τη χώρα η διαχείριση της πανδημίας και η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ

moh.gov.gr

10/07/2021

 

ΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Τον Ιούλιο του 2019 η ελληνική κοινωνία υπερψήφισε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργό, επιθυμώντας μια καθολική αλλαγή στη χώρα μας. Από τον Ιούλιο του 2019 έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια, παρότι η αίσθηση στην κοινωνία είναι ότι η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται στην εξουσία πολύ περισσότερο χρόνο.

Οι αιτίες αυτής της αίσθησης είναι βασικά δύο. Αρχικά, η πανδημία επιμήκυνε τον χρόνο: μας έκανε να ζούμε έντονα την κάθε ώρα, την κάθε μέρα. Ο χρόνος κυλά αργά υπό συνθήκες πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Η βασικότερη όμως αιτία είναι το έργο που παρήχθη από την κυβέρνηση, ειδικά στο χώρο της Υγείας, το οποίο είναι δυσανάλογα μεγάλο – πρωτόγνωρο όπως λένε και οι ίδιοι οι υγειονομικοί – σε σχέση με το χρόνο διακυβέρνησης της Ελλάδας από την Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα περίμενε κανείς, μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η απόδοση της κυβέρνησης να υπολείπεται των προσδοκιών των πολιτών που την υπερψήφισαν το 2019. Μέσα στην απόλυτη καταιγίδα, καταφέραμε όχι μόνο να μην βυθιστούμε -πράγμα που δεν πέτυχε η μεγάλη πλειονότητα των χωρών του πλανήτη - αλλά να κάνουμε την Ελλάδα χώρα-πρότυπο στη διαχείριση της πανδημίας, σε όλα τα επίπεδα. Αντέξαμε και αντέχουμε οικονομικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, αντέξαμε και αντέχουμε ως κράτος, γιατί η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας έγινε το μεγάλο πλεονέκτημα της Πατρίδας μας.

Υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού πετύχαμε την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και το άρτια οργανωμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα, σε επίπεδα πολύ ανώτερα από ό,τι επέτυχαν ισχυρότερες από την Ελλάδα χώρες. Έτσι, η κυβέρνηση είχε την ευχέρεια ευρύτερων κινήσεων και πρωτοβουλιών, που επέτρεψαν στην Πατρίδα μας να προοδεύει όταν ο υπόλοιπος πλανήτης οπισθοδρομεί.

Αυτή είναι η μεγάλη παρακαταθήκη των δύο χρόνων.

Η πανδημία απέδειξε ότι πολιτική δεν είναι η επικοινωνία και οι μεγαλοστομίες, αλλά η εγγύηση και η διασφάλιση της ζωής των πολιτών.

Πιστοποιήθηκε περίτρανα ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στη δυσκολότερη συνθήκη. Η ανοδική πορεία της χώρας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, σε πείσμα των καιρών. Συνεχίζουμε ενώνοντας δυνάμεις. Είμαστε εδώ για να πετύχουμε.

Πηγή: moh.gov.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews