ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/7/21

Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τη διασύνδεση των ΤΕΠ με το ΕΚΑΒΤετάρτη, 8 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τη διασύνδεση των ΤΕΠ με το ΕΚΑΒ

news4health.gr

8/7/2021


Έρχεται νομοσχέδιο που προβλέπει τη διασύνδεση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών με το ΕΚΑΒ.


Στα σχέδια της κυβέρνησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας αναφέρθηκε, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τον χάρτη της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Σε αυτό θα προβλέπεται η διασύνδεση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών με το ΕΚΑΒ.

«Ανασχεδιάζουμε τον υγειονομικό χάρτη της χώρας, τον χάρτη της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας όπου διασυνδέουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας» είπε χαρακτηριστικά.

Αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο κ. Κοντοζαμάνης, διευκρίνισε ότι θα αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης με συγκεκριμένες προτάσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και μάλιστα «με άλλα εργαλεία μπορούμε να μοχλεύσουμε πόρους και να έχουμε ακόμα περισσότερα χρήματα στον τομέα της υγείας που έχει να κάνει τόσο με αναβάθμιση υποδομών όσο και με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών».

Σε ότι αφορά στις ψηφιακές υπηρεσίες θα δοθεί προτεραιότητα στη διαχείριση των ογκολογικών ασθενών. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση «εμβληματικών» υποδομών όπως είναι το Κέντρο Γονιδιακών Θεραπειών στη Θεσσαλονίκη και το Κέντρο Ακτινοθεραπείας στην Αθήνα στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

«Και βεβαίως μεγάλο κομμάτι αφορά τη Δημόσια Υγεία. Όπου υλοποιούμε το μοντέλο της Νέας Δημόσιας Υγείας όπου η Δημόσια Υγεία συναντάται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» συμπλήρωσε.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τα 800.000.000 ευρώ σε δαπάνες για τον κορονοϊό και υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους τα ποσά για τη διαχείριση της πανδημίας θα ξεπεράσουν το 1,250 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: news4health.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews